NejRecept.cz Dezerty Koláče Nadýchaný koláč s ostružinami a tvarohem
Nadýchaný koláč s ostružinami a tvarohem
Recept Nadýchaný koláč s ostružinami a tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Tento koláč s ostružinami a tvarohem je sázkou na jistotu, když chcete něco rychlého, jednoduchého a přitom chutného. Kombinace nakyslého ovoce a sladkého nadýchaného těsta je jednoduše k nezaplacení a rozhodně si ji zamilujete.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.7.2025

Nadýchaný koláč s ostružinami a tvarohem

Tento koláč s ostružinami a tvarohem je sázkou na jistotu, když chcete něco rychlého, jednoduchého a přitom chutného. Kombinace nakyslého ovoce a sladkého nadýchaného těsta je jednoduše k nezaplacení a rozhodně si ji zamilujete.

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
350 g
polohrubá mouka
250 g
máslo
250 g
tvaroh
250 g
krystalový cukr
4 ks
vejce
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
vanilkový cukr
250 ml
mléko
1 ks
citrón (jen kůra z něj)
300 g
čerstvé ostružiny
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Koláč s ostružinami budete mít na stole do hodiny. Jde tak o perfektní dezert zejména v případě, že neradi trávíte v kuchyni příliš mnoho času, ale milujete sladké. Pokud byste neměli ostružiny, můžete je nahradit borůvkami, jahodami nebo jakýmkoli jiným ovocem.

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  2. K máslu přidáme cukr a vše spolu vyšleháme. Následně do něj zapracujeme další suroviny – nejprve žloutky. Poté mírně snížíme otáčky a přidáme tvaroh, kůru z citronu, vanilkový cukr a mléko.
  3. V samostatné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, kterou postupně a střídavě se sněhem přidáváme k máslové směsi.
  4. Hotové těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
  5. Ostružiny omyjeme, očistíme, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme navrch koláče.
  6. Takto připravený koláč s ostružinami vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 40 minut.

Hotový koláč nechte vychladnout a následně nakrájejte na menší kousky. Před podáváním ho můžete posypat moučkovým cukrem. Máte chuť ještě na nějaký ovocný koláč? Vyzkoušejte tuto křehkou bublaninu s jahodami, která je rychlá, jednoduchá a v ústech se doslova rozplývá.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář