Nafouknutá chlebová placka z bývalé Jugoslávie
Voňavé chlebové pečivo, které si zamilujete. Mouka, droždí, ....
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
10 gčerstvé droždí
1 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
700 mlstudená voda
- 100 ml vody ohřejeme, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočívat zakryté utěrkou.
- Z těsta vytvarujeme 8 kuliček. Každou kuličku zpracujeme na tenkou placku, kterou položíme na plech na pečení, který jsme vyložili pečícím papírem. Ještě před pečením můžeme udělat otisk mřížky na vrch každé placky.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 5- 10 minut. Krásně se nafouknou.
Zdroj: Najdrazi
KOMENTÁŘE K RECEPTU