Nakládaná červená řepa

Přidal: Triniti, 30.1.2018
Kategorie: Řepa, Zavařeniny, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Již delší dobu jsem se chystala na domácí zavařování - nakládanou řepu a tak jsem ji nedávno vyzkoušela. Není sice domácí, ale letos vyzkouším i z domácí, pokud se nám v zahradě zadaří :) Miluji řepu k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Ať už nastrouhanou nebo na kostky, na měsíčky, rozmixovanou, je to jedno. Plná vitamínů, proto vyzkoušejte i vy. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 30.1.2018
Kategorie: Řepa, Zavařeniny, Přílohy
SUROVINY
2,5 kgřepy
1/2 locta
10-15 dkgkřen čerstvý (bo krenex)
1/4 kgcukru
1,5 skleničkyoleje
1/2 bal.DEKO
- Klasicky uvaříme řepu do měkka. Já používám tlakový hrnec, je to mnohem rychlejší. Uvařenou řepu necháme vychladnout, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Můžete také nakrájet na kostky nebo měsíčky, je to na vás.
- Nastrouháme i křen, přidáme k řepě, přidáme i olej, deko, ocet a spolu vše pořádně promícháme.
- Takto promíchanou hmotu necháme stát při pokojové teplotě jeden den a pak naplníme sklenice.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Nakladaná červená repa.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eingelegte Rote Bete an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU