Nakládaná červená řepa

Již delší dobu jsem se chystala na domácí zavařování - nakladanú řepu a tak jsem ji nedávno vyzkoušela. Není sice domácí, ale letos vyzkouším i z domácí, pokud se nám v zahradě zadaří :) Miluji řepu k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Ať už nastrouhanou nebo na kostky, na měsíčky, rozmixvanú, je to jedno. Plná vitamínů, proto vyzkoušejte i vy. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 30.1.2018
Kategorie: Zavařeniny, Přílohy
Nakládaná červená řepa

Suroviny

2,5 kgřepy
1/2 locta
10-15 dkgkřen čerstvý (bo krenex)
1/4 kgcukru
1,5 skleničkyoleje
1/2 bal.DEKO

Postup přípravy

  1. Klasicky uvaříme řepu do měkka. Já používám tlakový hrnec, je to mnohem rychlejší. Uvařenou řepu necháme vychladnout, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Můžete také nakrájet na kostky nebo měsíčky, je to na vás.
  2. Nastrouháme i křen, přidáme k řepě, přidáme i olej, deko, ocet a spolu vše pořádně promícháme.
  3. Takto promíchanou hmotu necháme stát při pokojové teplotě jeden den a pak naplníme sklenice.
  4. Sklenice klasicky necháme 15 minut sterilizovat.