NejRecept.cz Zavařeniny Nakládané beraní rohy - skvělý recept jak uchovat domácí zeleninu na zimu
Nakládané beraní rohy - skvělý recept jak uchovat domácí zeleninu na zimu
Nakládané beraní rohy - skvělý recept jak uchovat domácí zeleninu na zimu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Pokud jste i letos posadili v zahradě mnoho beraních rohů, určitě si je zavařte. Pokud otrháte mladé beraní rohy, jsou mnohem méně pikantní než ty velké. Zkuste je naložit do slaného nálevu a v zimě jako byste je našli :)

NejLucka NejLucka    ·   4.9.2017

Nakládané beraní rohy - skvělý recept jak uchovat domácí zeleninu na zimu

Pokud jste i letos posadili v zahradě mnoho beraních rohů, určitě si je zavařte. Pokud otrháte mladé beraní rohy, jsou mnohem méně pikantní než ty velké. Zkuste je naložit do slaného nálevu a v zimě jako byste je našli :)

Suroviny

Základ:

dle potřeby
beraní rohy
4 stroužky
česnek
10 kuliček
nového koření
4 ks
bobkový list
8 ks
hřebíček

Nálev:

1/2 l
voda
300 ml
ocet
2 PL
sůl
3 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nálev je přibližně na 4 sklenice o objemu 250 ml.
  2. Nejdříve si připravíme skleničky, do kterých budeme plnit. Pořádně je omyjeme a osušíme.
  3. Připravíme si nálev - vodu přivedeme do varu, přidáme ocet, sůl a olej. Necháme vychladnout.
  4. Beraní rohy omyjeme a osušíme, namačkáme je do sklenic spolu s česnekem, novým kořením, bobkovým listem a hřebíčkem. Do každé sklenice 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, pár kuliček nového koření a 2 hřebíčky.
  5. Zalijeme nálevem, pořádně uzavřeme a sterilujeme. Od bodu varu 15 minut a pak sklenice vyjmeme. Otočíme dnem vzhůru, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář