Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu

Našla jsem recept, který jsem ještě dělala během okurkové sezóny, tak bych se chtěla s vámi podělit o tento druh mých receptů. Dělala jsem sladkokyselý nálev, kterým jsem zalévala okurky z mé zahrady. Určitě vyzkoušejte během sezóny okurek. Já dělávám dva nálevy, sladkokyselý a sladký. Odložím do komory a v zimě jako kdybych našla. Podáváme k hlavnímu jídlu - k rýži a masu. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 22.2.2017
Kategorie: Zavařeniny
Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu

Suroviny

0,5 loctu
2 a 1/4 lvody
16 dkgcukru krystal
8 dkgsoli
5 ksbobkových listů
7 kskuliček nového koření
10 kskuliček pepře
1 lžícehořčičných semínek
13 kssacharinů
mrkev
cibule
kopr
okurky

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci začneme vařit vodu s octem, přidáme cukr, sůl, bobkový list, nové koření, pepř, hořčičná semínka a sachariny. Necháme chvíli vařit a pak odstavíme.
  2. Nachystáme si čisté sklenice do kterých dáváme okurky, nakrájenou mrkev a cibuli a můžeme přidat i kousek kopru.
  3. Poté sklenice zalijeme nálevem a pořádně uzavřeme. Nachystáme si velký hrnec a na dno dáme utěrku. Nalijeme tam trochu vody.
  4. Sklenice naskládáme do hrnce a necháme cca 10 minut jen lehce pobublávat. Pak sklenice naskládáme bokem a necháme zchladnout. Přeji dobrou chuť.=)