Česnek pooddeľujeme a zalijeme ho vařící vodou na 1-2 minuty. Očistíme ho.
Ve druhé misce smícháme všechny suroviny kromě česneku a dáme vařit na mírný oheň cca po dobu 5 minut.
Česnek znovu zalijeme vařící vodou a vaříme cca 2-3 minuty. Po 2-3 minutách ho prohodíme do nálevu a vaříme další 3 minuty.
Česnek odstavíme a přelijeme do sklenic, pořádně uzavřeme a vložíme do velkého hrnce. Zakryjeme utěrkou nebo ručníkem a necháme vychladnout.
Nejlepší je konzumovat česnek cca po 1 týdnu. Tehdy se všechny chutě propojí. Skladujeme v tmavých a chladných místnostech. Takto připravený česnek vydrží v komoře i 1 rok. Po otevření ho třeba zkonzumovat do 3-4 týdnech (skladujeme již v chladničce).
Z uvedených surovin zavaříte česnek do dvou 1/2 l sklenic, případně si můžete česnek dát do menších lahví.