Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu

Recept Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Marinovaný/nakládaný česnek v jemně pikantním, sladce slaném nálevu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

400 gčesnek
500 mljablečný džus
200 mljablečný ocet
1 lžičkamořská sůl
1 lžičkapepř (kuličky)
2 ksbobkový list
3 větvičkytymián
1/2 kscitron - kůra
2 lžícekr. cukr
2 kschilli paprička

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Česnek pooddeľujeme a zalijeme ho vařící vodou na 1-2 minuty. Očistíme ho.
  2. Ve druhé misce smícháme všechny suroviny kromě česneku a dáme vařit na mírný oheň cca po dobu 5 minut.
  3. Česnek znovu zalijeme vařící vodou a vaříme cca 2-3 minuty. Po 2-3 minutách ho prohodíme do nálevu a vaříme další 3 minuty.
  4. Česnek odstavíme a přelijeme do sklenic, pořádně uzavřeme a vložíme do velkého hrnce. Zakryjeme utěrkou nebo ručníkem a necháme vychladnout.
  5. Nejlepší je konzumovat česnek cca po 1 týdnu. Tehdy se všechny chutě propojí. Skladujeme v tmavých a chladných místnostech. Takto připravený česnek vydrží v komoře i 1 rok. Po otevření ho třeba zkonzumovat do 3-4 týdnech (skladujeme již v chladničce).
  6. Z uvedených surovin zavaříte česnek do dvou 1/2 l sklenic, případně si můžete česnek dát do menších lahví.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit