NejRecept.cz Chuťovky Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu
Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu
Recept Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Marinovaný/nakládaný česnek v jemně pikantním, sladce slaném nálevu.

NejLucka NejLucka    ·   20.9.2015

Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu

Marinovaný/nakládaný česnek v jemně pikantním, sladce slaném nálevu.

Suroviny

Budeme potřebovat:

400 g
česnek
500 ml
jablečný džus
200 ml
jablečný ocet
1 lžička
mořská sůl
1 lžička
pepř (kuličky)
2 ks
bobkový list
3 větvičky
tymián
1/2 ks
citron - kůra
2 lžíce
kr. cukr
2 ks
chilli paprička
Postup receptu
Vytisknout
  1. Česnek pooddeľujeme a zalijeme ho vařící vodou na 1-2 minuty. Očistíme ho.
  2. Ve druhé misce smícháme všechny suroviny kromě česneku a dáme vařit na mírný oheň cca po dobu 5 minut.
  3. Česnek znovu zalijeme vařící vodou a vaříme cca 2-3 minuty. Po 2-3 minutách ho prohodíme do nálevu a vaříme další 3 minuty.
  4. Česnek odstavíme a přelijeme do sklenic, pořádně uzavřeme a vložíme do velkého hrnce. Zakryjeme utěrkou nebo ručníkem a necháme vychladnout.
  5. Nejlepší je konzumovat česnek cca po 1 týdnu. Tehdy se všechny chutě propojí. Skladujeme v tmavých a chladných místnostech. Takto připravený česnek vydrží v komoře i 1 rok. Po otevření ho třeba zkonzumovat do 3-4 týdnech (skladujeme již v chladničce).
  6. Z uvedených surovin zavaříte česnek do dvou 1/2 l sklenic, případně si můžete česnek dát do menších lahví.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář