Nakrájené broskve, salko, jednoduché těsto a výborný dezert je na světě

Recept Nakrájené broskve, salko, jednoduché těsto a výborný dezert je na světě
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento opravdu velmi jednoduchý koláček si oblíbíte. Ovoce můžete použít jakékoli, já jsem už vyzkoušela broskve, meruňky, švestky, jablka a dokonce i hrušky. Ve všech případech to bylo opravdu výborné. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

700 ml (sklenice) nebo jiné ovocebroskve
1 konzervasalko
3 ksvejce
160 gkrystalový cukr
250 mlmléko
125 mlolej
350 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si plech o velikosti 30x20 cm, dno vymažeme máslem.
  2. Uložíme na menší kousky nakrájené broskve, které zalijeme salkem.
  3. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko a na závěr přimícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Připravené těsto nalijeme na salkem zalité broskve a dáme péct.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 35 minut – sledujeme.
  6. Po upečení necháme koláč mírně vychladnout, opatrně nožem uvolníme kraje a obrátíme. Vrch před podáváním poprášíme cukrem, kokosem a kakaem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit