Nanukové vánoční ESKIMO řezy s čokoládovou polevou

Recept Nanukové vánoční ESKIMO řezy s čokoládovou polevou

Přidal: , 5.11.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už jsem v docela dostatečném předstihu začala zkoušet i vánoční pečení. Objevila jsem tento recept na internetu, který jsem si upravila podle mých představ a byl opravdu skvělý. Pokud krémový zákusek na Vánoce, tak určitě tento. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 5.11.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

200 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
120 gmleté ​​vlašské ořechy
7 PLuvařená káva
4 ksvejce
1/2 bal.prášek do pečiva

Krém:

200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
1 ksžloutek
1 bal.vanilkový cukr

Dále:

250 mlmléko
3 PLhladká mouka

Poleva:

100 gčokoláda
100 g100%ntní tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto:
    Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a odložíme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme kávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými oříšky. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vymastili tukem a vysypali moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Krém:
    Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, vanilkou a žloutkem do pěny. Postupně přidáváme vychladlou kaši z mouky a mléka.
  4. Poleva:
    Čokoládu s tukem necháme spojit ve vodní lázni.
  5. Já jsem vykrajovala z těsta kolečka, která jsem zalévala čokoládou a ozdobila oříšky. Samozřejmě vůbec nemusíte vykrajovat kolečka, můžete koláček nakrájet na klasické řezy.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Kam přijde ten vanilkový puding

6.11.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět00

Dobrý den, děkujeme za upozornění. Do krému pudink nepřidáváme. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, vanilkou (vanilkový cukr) a žloutkem do pěny. Postupně přidáváme vychladlou kaši z mouky a mléka.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit