Narozeninový medovník s karamelovým Salkem

Syn měla narozeniny a medovník miluje, takže bylo jasné, co budu péct. Vždy když má někdo velmi blízký narozeniny, velmi ráda ho potěším právě tím, co miluje. Pochutnal si každý, zmizel ze stolu za pár minut a dokonce nebylo ani co na rozdávání domů. Příště dávku zdvojnásobím a pořídit si větší plech :) Autor: Petra

Přidal:, 26.6.2018
Kategorie: Moučníky
Narozeninový medovník s karamelovým Salkem

Suroviny

Těsto:
310 gtuku
4 ksvejce
375 gcukr krupice
4 lžícemedu
1,5 lžičkyjedlé sody
500 ghladké mouky
Krém:
500 gmásla
2 plechovkykaramelového Salka
Posypka:
75 gmletých vlašských ořechů
rozdrobená placka

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, přidáme vejce, cukr, med, jedlou sodu, mouku a za stálého míchání prohříváme 10 minut. Asi 3 lžíce těsta rozetřeme na pečící papír jak se nám to povede, protože tuto upečenou placku, rozdrobíme a použijeme na posypku. Na pečící papír si nakreslíme 4 obdélníky o velikosti 38x25 cm a dáme je na plech.
  2. Zbylé těsto rozdělíme na 4 části a každý obdélník potřeme jedním dílem těsta. Pečeme postupně v předehřáté troubě na 170°C 10 - 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Korpusy postupně potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Povrch a boky potřeme také krémem a posypeme směsí rozdrobeného těsta a mletých ořechů. Necháme v ledničce odpočinout do druhého dne.
  3. Já jsem ještě nakrájené kousky pocákala čokoládou, ale jinak se medovník už zdobit nemusí.
  4. Krém:
    Vyšleháme máslo a potom postupně zašleháme obě plechovky karamelového Salka.
  5. Drobenka:
    Jen smícháme všechno dohromady.