NejRecept.cz Pečivo Chléb Náš domácí chléb
Náš domácí chléb
Recept Náš domácí chléb
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Katarina_

Už dlouhá léta peču tento vynikající chlebík z droždí. Určitě vyzkoušejte. Je měkoučký uvnitř a křupavý zvenku. Autor: Katarina

_Katarina_    ·   14.5.2020

Náš domácí chléb

Už dlouhá léta peču tento vynikající chlebík z droždí. Určitě vyzkoušejte. Je měkoučký uvnitř a křupavý zvenku. Autor: Katarina

55 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

700 g
hladké mouky
7 PL
chlebové mouky
1 kostka
droždí
1 ČL
cukr
1 ČL
kmín
1/2 ČL
sůl
2 PL
semínka (slunečnicová, dýňová...)
2 hrnky
teplé vody
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. 1 hrnek teplé vody smícháme s droždím a cukrem a necháme vzejít kvásek (cca 10min).
  2. Smícháme všechny suché ingredience i seminka. Přidáme kvásek a druhý hrnek teplé vody.
  3. Vypracujeme těsto, které necháme po té nakynout 60 min. Zapneme troubu na 250 °C.
  4. Když je trouba nahřátá vložíme hrnec aby se nám nahřál.
  5. Těsto znovu propracujeme a vložíme do nahřáté hrnce který je na spodu zasypán trochou hladké mouky.
  6. Přiklopíme a vložíme na 40 minut do trouby.  Po 40 min. Troubu ztlumíme na 200°C.
  7. Chléb odklopíme, potřeme vodou a necháme péct odkryté dalších 20 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář