Náš domácí chléb

Recept Náš domácí chléb

Přidal: _Katarina_, 14.5.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už dlouhá léta peču tento vynikající chlebík z droždí. Určitě vyzkoušejte. Je měkoučký uvnitř a křupavý zvenku. Autor: Katarina

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: _Katarina_, 14.5.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

700 ghladké mouky
7 PLchlebové mouky
1 kostkadroždí
1 ČLcukr
1 ČLkmín
1/2 ČLsůl
2 PLsemínka (slunečnicová, dýňová...)
2 hrnkyteplé vody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 1 hrnek teplé vody smícháme s droždím a cukrem a necháme vzejít kvásek (cca 10min).
  2. Smícháme všechny suché ingredience i seminka. Přidáme kvásek a druhý hrnek teplé vody.
  3. Vypracujeme těsto, které necháme po té nakynout 60 min. Zapneme troubu na 250 °C.
  4. Když je trouba nahřátá vložíme hrnec aby se nám nahřál.
  5. Těsto znovu propracujeme a vložíme do nahřáté hrnce který je na spodu zasypán trochou hladké mouky.
  6. Přiklopíme a vložíme na 40 minut do trouby.  Po 40 min. Troubu ztlumíme na 200°C.
  7. Chléb odklopíme, potřeme vodou a necháme péct odkryté dalších 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit