Náš domácí chléb

Přidal: _Katarina_, 14.5.2020
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už dlouhá léta peču tento vynikající chlebík z droždí. Určitě vyzkoušejte. Je měkoučký uvnitř a křupavý zvenku. Autor: Katarina
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: _Katarina_, 14.5.2020
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
700 ghladké mouky
7 PLchlebové mouky
1 kostkadroždí
1 ČLcukr
1 ČLkmín
1/2 ČLsůl
2 PLsemínka (slunečnicová, dýňová...)
2 hrnkyteplé vody
- 1 hrnek teplé vody smícháme s droždím a cukrem a necháme vzejít kvásek (cca 10min).
- Smícháme všechny suché ingredience i seminka. Přidáme kvásek a druhý hrnek teplé vody.
- Vypracujeme těsto, které necháme po té nakynout 60 min. Zapneme troubu na 250 °C.
- Když je trouba nahřátá vložíme hrnec aby se nám nahřál.
- Těsto znovu propracujeme a vložíme do nahřáté hrnce který je na spodu zasypán trochou hladké mouky.
- Přiklopíme a vložíme na 40 minut do trouby. Po 40 min. Troubu ztlumíme na 200°C.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unser hausgemachtes Brot an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU