Naše nejoblíbenější třešňová bublanina

Přidal: Danula Vašíčková, 30.7.2018
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Třešně, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Léto budiž pochváleno! Tohle jsou teploty, které mi vyhovují a konečně se urodilo i nějaké to ovoce. Jen kdyby to nezrálo všechno najednou. Mám pocit, že mi narostlo nějak málo rukou... :D :D :D Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 30.7.2018
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Třešně, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
200 gkrystalu
4 ksvejce
100 mlhorké vody
100 mloleje
1 bal.prášek do pečiva
220 ghladké mouky
1 lžičkamandlového aroma
špetkasoli
- Žloutky vyšleháme s cukrem ručním elektrickým šlehačem do husté pěny, přišleháme vodu, olej a aroma, pak už jen vařečkou vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.
- Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy 32x22cm (vymazávám jenom dno), poklademe libovolným ovocem (u nás samozřejmě v třešňové sezóně třešně a zase třešně
a aby nepropadly všechny až na dno pekáče, je dobré je obalit v hrubé mouce).
- Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kedvenc cseresznyés kevert süteményem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU