Naše nejoblíbenější třešňová bublanina

Léto budiž pochváleno! Tohle jsou teploty, které mi vyhovují a konečně se urodilo i nějaké to ovoce. Jen kdyby to nezrálo všechno najednou. Mám pocit, že mi narostlo nějak málo rukou... :D :D :D Autor: Danka

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Třešně
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Naše nejoblíbenější třešňová bublanina

Suroviny

200 gkrystalu
4 ksvejce
100 mlhorké vody
100 mloleje
1 bal.prášek do pečiva
220 ghladké mouky
1 lžičkamandlového aroma
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem ručním elektrickým šlehačem do husté pěny, přišleháme vodu, olej a aroma, pak už jen vařečkou vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy 32x22cm (vymazávám jenom dno), poklademe libovolným ovocem (u nás samozřejmě v třešňové sezóně třešně a zase třešně , krok 1 a aby nepropadly všechny až na dno pekáče, je dobré je obalit v hrubé mouce).
  3. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie