Naše tradiční velikonoční pečivo nazývané PASCHA

Recept Naše tradiční velikonoční pečivo nazývané PASCHA

Přidal: , 6.6.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Pečivo, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Toto je u nás doma tradiční velikonoční pečivo. Pokud ho nepeče hospodyňka doma, objednává si ho v obchodě. A kdyby jen jeden kus. Rovnou i tři. Jsou na objednávku, nekoupíte to v obchodě jen tak, že ráno si spomenete, že chcete a jdete do obchodu. Ale protože já miluji vůni domácího pečiva, tak jsem vyzkoušela i starý tradiční recept. Tohoto roku jsem ho pekla poprvé a určitě ne naposledy. Z obchodu už nechci :) Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.6.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Pečivo, Velikonoce

SUROVINY

700 ghl. mouka
300 gpolohrubá mouka
1 a 1/2 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
200 gkr. cukr
2 ksžloutky (z toho 1 na potření)
2 ksbílky (sníh)
1dclolej
špetkasůl
5 dclmléko
42 gdroždí
podle chutirozinky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z droždí a trochy teplého mléka si uděláme kvásek. Mouky prosejeme i s práškem do pečiva, přidáme kr. cukr, vanilkový cukr, špetku soli, olej, zbylé teplé mléko, 1 žloutek a s vyběhnutým kváskem zamícháme těsto, do kterého přimíchat sníh ze dvou bílků.
  2. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého nasypeme rozinky předem namočené v teplé vodě.
  3. Necháme kynout. Z vykynutého si uděláme 5 bochníků, které vytvarujeme do válečků. Z nich upleteme cop. Vložíme do vymazané formy.
  4. Z posledního žloutku smíchaného s mlékem si potřeme povrch Paschy.
  5. Znovu necháme kynout.
  6. Pečeme na 160 st asi 40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit