NejRecept.cz Dezerty Koláče Nejdokonalejší medové řezy se salkem
Nejdokonalejší medové řezy se salkem
Recept Nejdokonalejší medové řezy se salkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

S tímto zákuskem nikdy nic nezkazíte. Vynikající dezert, který můžete připravit i na Velikonoce. Rodinka vás určitě pochválí za super výběr. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.4.2020

Nejdokonalejší medové řezy se salkem

S tímto zákuskem nikdy nic nezkazíte. Vynikající dezert, který můžete připravit i na Velikonoce. Rodinka vás určitě pochválí za super výběr. Autor: Triniti

65 min
Čas přípravy
32 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
200 g
moučkový cukr
2 PL
rum
2 ks
vejce
2 ks
žloutky
2 lžičky
jedlá soda
2 PL
tekutý med
100 g
máslo pokojové teploty

Krém:

1 l
mléko
250 g
máslo
2 PL
hladká mouka
3 ks
žloutky
150 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový pudink
2-3 PL
rum
300 g
karamelové salko

Poleva:

čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
65 min
Čas přípravy
32 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si upečeme medové pláty. Všechny suché suroviny prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v ledničce půl hodinu.
  2. Odleželé těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Každý kousek rozválíme na tenký plát, který upečeme na spodní straně plechu, kde jsme rozložili pečící papír. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 8 minut - sledujeme.
  3. Po upečení pláty ihned stáhneme z horkého plechu na rovnou plochu.
  4. Krém:
    Do mléka přidáme cukr, hladkou mouku, vanilkový pudink a žloutky. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout při pokojové teplotě. Máslo vyšleháme s rumem, přidáme postupně vychladlý pudink.
  5. První plát těsta potřeme polovinou vanilkového krému, položíme druhý plát, který potřeme karamelovým salkem, položíme třetí plát těsta, natřeme zbylý krém a uložíme poslední plát těsta. Vrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
  6. Medové pláty jsou nejlepší až na další den. Zvlhnou a řezy jsou lahodně jemné.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář