Nejdokonalejší medové řezy se salkem

Recept Nejdokonalejší medové řezy se salkem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

S tímto zákuskem nikdy nic nezkazíte. Vynikající dezert, který můžete připravit i na Velikonoce. Rodinka vás určitě pochválí za super výběr. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

600 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
2 PLrum
2 ksvejce
2 ksžloutky
2 lžičkyjedlá soda
2 PLtekutý med
100 gmáslo pokojové teploty

Krém:

1 lmléko
250 gmáslo
2 PLhladká mouka
3 ksžloutky
150 gkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
2-3 PLrum
300 gkaramelové salko

Poleva:

čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si upečeme medové pláty. Všechny suché suroviny prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v ledničce půl hodinu.
  2. Odleželé těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Každý kousek rozválíme na tenký plát, který upečeme na spodní straně plechu, kde jsme rozložili pečící papír. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 8 minut - sledujeme.
  3. Po upečení pláty ihned stáhneme z horkého plechu na rovnou plochu.
  4. Krém:
    Do mléka přidáme cukr, hladkou mouku, vanilkový pudink a žloutky. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout při pokojové teplotě. Máslo vyšleháme s rumem, přidáme postupně vychladlý pudink.
  5. První plát těsta potřeme polovinou vanilkového krému, položíme druhý plát, který potřeme karamelovým salkem, položíme třetí plát těsta, natřeme zbylý krém a uložíme poslední plát těsta. Vrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
  6. Medové pláty jsou nejlepší až na další den. Zvlhnou a řezy jsou lahodně jemné.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit