NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Nejjednodušší čokoládová roláda
Nejjednodušší čokoládová roláda
Recept Nejjednodušší čokoládová roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Jednoduchá roláda, kterou zvládnou připravit i začátečnice v pečení. Pokud čekáte návštěvu, určitě jim přichystejte něco sladkého na zub.

Mineralka Mineralka    ·   6.1.2016

Nejjednodušší čokoládová roláda

Jednoduchá roláda, kterou zvládnou připravit i začátečnice v pečení. Pokud čekáte návštěvu, určitě jim přichystejte něco sladkého na zub.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
4 lžíce
voda
120 g
kr. cukr
165 g
hladká mouka

Krém:

350 ml
mléko
110 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
40 g
zlatý klas/vanilkový pudink
200 g
máslo
kakao podle chuti

Na ozdobu:

čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme 4 lžíce vody a nakonec vařečkou střídavě přimícháme ušlehaný sníh z bílků a hladkou mouku.
  2. Těsto vylijeme na papír na pečení a rozetřeme tak, abychom dostali tenkou vrstvu. Přendáme na otočný plech.
  3. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 10 minut. Upečený plát srolujeme do utěrky a necháme vychladnout.
  4. Z mléka, cukru, vanilky a zlatého klasu uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme mírně vychladnout. Občas promícháme, aby se nevytvořila kůra.
  5. Do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo a do hotového krému zamícháme kakao.
  6. Kakaovým krémem potřeme plát těsta a srolujeme. Ztuhlou roládu polijeme rozpuštěnou čokoládou a nakrájíme na řezy.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář