NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Nejjednodušší malinový cheesecake s jogurtem. Tajemstvím dokonalé chuti je tato běžná ingredience.
Nejjednodušší malinový cheesecake s jogurtem. Tajemstvím dokonalé chuti je tato běžná ingredience.
Recept Nejjednodušší malinový cheesecake s jogurtem. Tajemstvím dokonalé chuti je tato běžná ingredience.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Malinový cheesecake představuje dokonalou kombinaci sladké a svěží chuti. Jeho příprava je velmi rychlá, přičemž místo tradičního tvarohu nebo mascarpone se do něj přidává řecký jogurt. Plus jedna tajná surovina, která zaručí dokonalou chuť i to, že krém nebude příliš tekutý.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.1.2025

Nejjednodušší malinový cheesecake s jogurtem. Tajemstvím dokonalé chuti je tato běžná ingredience.

Malinový cheesecake představuje dokonalou kombinaci sladké a svěží chuti. Jeho příprava je velmi rychlá, přičemž místo tradičního tvarohu nebo mascarpone se do něj přidává řecký jogurt. Plus jedna tajná surovina, která zaručí dokonalou chuť i to, že krém nebude příliš tekutý.

30 min
Čas přípravy
85 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

320 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
200 g
máslo
2 ks
žloutek

Jogurtový krém:

5 ks
vejce
800 g
řecký jogurt
2 ks
vanilkový pudink (prášek)
150 g
krystalový cukr
15 g
vanilkový cukr
125 g
maliny
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
85 min
Čas vaření

Do jogurtového cheesecaku se hodí jakékoliv bobulovité ovoce. Maliny jsou perfektní volbou, protože jsou mírně nakyslé, ale zvolit můžete i borůvky, rybíz nebo ostružiny. Tajnou ingrediencí, která zaručuje pevnost krému a skvělou chuť, je pudinkový prášek. Nejlepší je vanilkový, který si skvěle rozumí s malinami.

  1. Mouku smícháme s moučkovým cukrem. K této směsi následně přidáme změklé máslo a žloutky a vypracujeme pevné těsto, které dáme minimálně na 30 minut do lednice.
  2. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme řecký jogurt, pudink (prášek) a směs vyšleháme pomocí mixéru.
  3. Ve druhé nádobě začneme šlehat bílky. Když si všimneme, že nám pomalu vzniká sníh, po částech přidáváme krystalový cukr, který jsme smíchali s vanilkovým. Hotový sníh opatrně vmícháme do jogurtové směsi.
  4. Odležené těsto vtlačíme do dortové formy o průměru 24 cm. Pokud si chceme práci mírně ulehčit, těsto před vložením do formy můžeme lehce rozválet. Těsto propícháme a dáme péct na 15 minut. Pečeme při teplotě 180 °C.
  5. Na upečené těsto naneseme jogurtový krém. Do něj zapíchneme maliny a pečeme přibližně 70 minut při teplotě 180 °C.

Pokud nechcete, aby cheesecake na povrchu popraskal, nechte ho po upečení vychladnout v troubě. Jakmile zcela vychladne, vyjměte ho z dortové formy, ozdobte dalšími malinami nebo ovocem podle svých preferencí a můžete servírovat.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář