NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Nejjednodušší punčový řez
Nejjednodušší punčový řez
Recept Nejjednodušší punčový řez
Mineralka Mineralka    ·   9.5.2016

Nejjednodušší punčový řez

Punčové řezy jsou velmi chutné a u nás doma je připravuji velmi často. Tento recept je vhodný i pro začínající hospodyňky, je rychlý a zcela jednoduchý. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
200 g
kr. cukr
250 g
máslo
1 bal.
smetana ke šlehání
1 ks
prášek do pečiva
300 g
polohrubé mouky
džem na potření
potravinářská barva - červená
350 ml voda
malinový sirup
rum nebo punčová aroma

Poleva:

100 g
cukr moučka
1 lžíce
horká voda
1 lžíce
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. 1.
    Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme na 2 části, druhou přibarvíme barvivem.
  2. 2.
    Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme bílé těsto. Na bílé těsto navrstvíme růžové těsto, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  3. 3.
    Upečené těsto zalijeme punčem (voda + sirup + rum nebo aroma).
  4. 4.
    Povrch polijeme polevou, pocákáme čokoládou. Já jsem korpus překrojila na polovinu a slepila ho džemem.
  5. 5.
    Poleva:
    100 g cukr moučka, 1 lžíce horká voda, 1 lžíce citronová šťáva - vodu a šťávu promícháme a postupně přidáváme cukr. Smícháme hladkou polevu, kterou nalijeme na koláč a necháme zatuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář