NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Nejjednodušší štrúdl na světě. Jen 3 suroviny a zvládne ho i začátečník.
Nejjednodušší štrúdl na světě. Jen 3 suroviny a zvládne ho i začátečník.
Recept Nejjednodušší štrúdl na světě. Jen 3 suroviny a zvládne ho i začátečník.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jitka Smejkalová

Nejjednodušší štrúdl jen ze tří surovin. Zvládne ho úplně každý. Těsto se krásně zpracovává, netrhá se a skvěle se válí. Určitě recept vyzkoušejte, stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.10.2025

Nejjednodušší štrúdl na světě. Jen 3 suroviny a zvládne ho i začátečník.

Nejjednodušší štrúdl jen ze tří surovin. Zvládne ho úplně každý. Těsto se krásně zpracovává, netrhá se a skvěle se válí. Určitě recept vyzkoušejte, stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
1 ks
Hera
150 g
zakysaná smetana (16 % tuku)

Na potření:

1 ks
žloutek

Náplň:

podle potřeby
jablko
podle potřeby
piškoty
podle potřeby
sušené rozinky
podle chuti
skořicový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Lehčí a lepší těsto na štrúdl jsem ještě nedělala. Po upečení se doslova rozplývá v ústech a v kombinaci s makovou či ořechovou náplní je prostě k nezaplacení.

  1. K polohrubé mouce přidáme změklou Heru a zakysanou smetanu.
  2. Vše důkladně promícháme a vypracujeme pevné těsto, které dáme na pár hodin do lednice.
  3. Odleželé těsto rozválíme a naplníme. Výbornou makovou náplň si můžete připravit podle tohoto postupu. Já mám kromě ní ráda i směs strouhaných jablek, mletých piškot, sušených rozinek a skořicového cukru.
  4. Před pečením můžete štrúdly potřít žloutkem, aby měly krásný zlatavý nádech.
  5. Takto připravené štrúdly pečeme při teplotě 210 °C přibližně 30 minut.

Před podáváním můžete štrúdly posypat moučkovým cukrem. Není to však nutné, protože náplň bývá obvykle sama o sobě dost sladká. Po upečení skladujte štrúdl na tmavém a suchém místě, kde vám vydrží několik dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář