Nejjemnější koláč ze zakysané smetany se šťavnatým krémem uvnitř

Jednoduchý hrnkový koláček, který můžete připravit s ovocem. Šťavnatý, těsto vláčné a v kombinaci s ovocem to je asi nejlepší dezert, který jsem v poslední době pekla. Autor: Mineralka

Přidal:, 14.1.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Nejjemnější koláč ze zakysané smetany se šťavnatým krémem uvnitř

Suroviny

Těsto:
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 hrnekmléka
3/4 hrnkucukru
1 bal.vanilkový cukr
2 ksvejce
1/2 hrnkuoleje
Krém:
3/4 hrnkucukru
2 kelímkyzakysané smetany
1 bal.zlatý klas nebo vanilkový pudink
2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
ovoce, já jsem použila rybíz

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem a vanilkou vyšleháme. Přidáme mléko a olej. Zlehka přimícháme mouky smíchané s práškem do pečiva.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Krém si připravíme tak, že vejce, cukr, vanilku, smetanu a zlatý klas nebo vanilkový pudink dobře zamícháme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na těsto z mouky jsem vylila krém z vajec, zakysané smetany, zlatého klasu nebo pudinku (není to tam na fotce vidět), nato pak ovoce a zalila jsem to celé druhou polovinou těsta.
  5. Pečeme na 170 st. 45-55 min. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce