Nejjemnější koláč ze zakysané smetany se šťavnatým krémem uvnitř

Recept Nejjemnější koláč ze zakysané smetany se šťavnatým krémem uvnitř

Přidal: , 14.1.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý hrnkový koláček, který můžete připravit s ovocem. Šťavnatý, těsto vláčné a v kombinaci s ovocem to je asi nejlepší dezert, který jsem v poslední době pekla. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.1.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 hrnekhladké mouky
1 hrnekpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 hrnekmléka
3/4 hrnkucukru
1 bal.vanilkový cukr
2 ksvejce
1/2 hrnkuoleje

Krém:

3/4 hrnkucukru
2 kelímkyzakysané smetany
1 bal.zlatý klas nebo vanilkový pudink
2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
ovoce, já jsem použila rybíz

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce s cukrem a vanilkou vyšleháme. Přidáme mléko a olej. Zlehka přimícháme mouky smíchané s práškem do pečiva.
  2. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Krém si připravíme tak, že vejce, cukr, vanilku, smetanu a zlatý klas nebo vanilkový pudink dobře zamícháme.
  4. Na těsto z mouky jsem vylila krém z vajec, zakysané smetany, zlatého klasu nebo pudinku (není to tam na fotce vidět), nato pak ovoce a zalila jsem to celé druhou polovinou těsta.
  5. Pečeme na 170 st. 45-55 min. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit