NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Nejlepší a nejjednodušší legendární jablečný štrúdl neboli závin z jogurtového těsta jen ze tří surovin.
Nejlepší a nejjednodušší legendární jablečný štrúdl neboli závin z jogurtového těsta jen ze tří surovin.
Recept Nejlepší a nejjednodušší legendární jablečný štrúdl neboli závin z jogurtového těsta jen ze tří surovin.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jity Smejkalová

Nejlepší a nejjednodušší štrůdl jen ze tří surovin. Dělá se úplně skvěle, takže ho zvládnou i méně šikovné ruce. Kdysi jsem ho dělávala a všem moc chutnal, pak jsem na něho úplně zapomněla a dnes při prohlížení krabice s recepty jsem ho znovu objevila. Tak už jenom čeká až přijde milý z práce. Autor: Jity Smejkalová

NejLucka NejLucka    ·   9.6.2024

Nejlepší a nejjednodušší legendární jablečný štrúdl neboli závin z jogurtového těsta jen ze tří surovin.

Nejlepší a nejjednodušší štrůdl jen ze tří surovin. Dělá se úplně skvěle, takže ho zvládnou i méně šikovné ruce. Kdysi jsem ho dělávala a všem moc chutnal, pak jsem na něho úplně zapomněla a dnes při prohlížení krabice s recepty jsem ho znovu objevila. Tak už jenom čeká až přijde milý z práce. Autor: Jity Smejkalová

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Na 4 štrůdly potřebujeme:

500 g
polohrubá mouka
1 bal.
Hera
150 g
bílý jogurt
na potření
žloutek

Dále:

podle potřeby
strouhaná jablíčka
podle potřeby
strouhané piškoty
podle potřeby
hrozinky
podle potřeby
skořicový cukr
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Zpracujeme těsto, dáme ho na pár hodin do ledničky, pak rozválíme (4 nohavice) naplníme (strouhaná jablíčka, strouhané piškoty, hrozinky, skořicový cukr), jen přeložíme, dáme na pečící papír na plech a potřeme žloutkem.
  2. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 stupňů asi 25 minut pěkně do zlatova.
  3. Dnes jsem dělala jen 2 nohavice, z poloviční dávky - 250 g mouky, půl Hery, půl jogurtu).
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář