Maďarské polévky jsou vyhlášené a není se čemu divit, jsou natolik husté a výživné, že někdy nahradí i druhý chod. Maďarská fazolová polévka patří mezi tradiční polévky, na které Maďaři nedají dopustit. Svůj název “Jókai bableves” získala podle známého maďarského romanopisce Móra Jókaie.
Maďarské polévky jsou vyhlášené a není se čemu divit, jsou natolik husté a výživné, že někdy nahradí i druhý chod. Maďarská fazolová polévka patří mezi tradiční polévky, na které Maďaři nedají dopustit. Svůj název “Jókai bableves” získala podle známého maďarského romanopisce Móra Jókaie.
Do polévky můžete také přidat zavářku v podobě nudlí nebo jiných těstovin. Tradiční maďarskou zavářkou jsou tzv. csipetke (mouka, vejce, sůl a trocha vody – z vypracovaného těsta z uvedených ingrediencí ukrajujeme menší kousky, které se nechají vysušit a následně se vloží do polévky).
Zakysanou smetanou můžete celou polévku zjemnit. Rozmíchejte ji v misce s trochou polévky a vlijte do hrnce se zbytkovou polévkou – tímto krokem zajistíte, aby se vám smetana v polévce nesrazila. Stačí ale, když při podávání do polévky vložíte lžíci zakysané smetany a dozdobíte petrželovou natí.
Možnou alternativou uzeného masa je použití maďarské klobásy, která však změní celkovou chuť polévky.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě