NejRecept.cz Část dne Oběd Nejlepší bramborové langoše – recept na těsto od kuchařky z jarmarku.
Nejlepší bramborové langoše – recept na těsto od kuchařky z jarmarku.
Nejlepší bramborové langoše – recept na těsto od kuchařky z jarmarku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Vynikající recept na bramborové langoše. Pamatuji si, jak jsem byla na jarmarku se svou rodinou a byl tam stánek s domácími langoši. Neodolala jsem a musela si jeden koupit. Byl tak neuvěřitelně dobrý, že jsem překonala ostych a požádala kuchařku o recept. Ta mi ale neprozradila přesné poměry, pouze suroviny. Časem jsem vyzkoušela všechny možné kombinace a vznikl z toho skvělý recept. Autor: Jaja

Jaja79    ·   21.11.2024

Nejlepší bramborové langoše – recept na těsto od kuchařky z jarmarku.

Vynikající recept na bramborové langoše. Pamatuji si, jak jsem byla na jarmarku se svou rodinou a byl tam stánek s domácími langoši. Neodolala jsem a musela si jeden koupit. Byl tak neuvěřitelně dobrý, že jsem překonala ostych a požádala kuchařku o recept. Ta mi ale neprozradila přesné poměry, pouze suroviny. Časem jsem vyzkoušela všechny možné kombinace a vznikl z toho skvělý recept. Autor: Jaja

95 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
brambory
100 ml
vlažné mléko
200 ml
vlažná voda
1/2 kostky
droždí
1 lžíce
krystalový cukr
450 g
hladká mouka
1 lžička
sůl
Postup receptu
Vytisknout
95 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Příprava langošů není náročná, ale aby dobře chutnaly, musíte znát správný poměr jednotlivých surovin. Já jsem na něj časem přišla a ráda ho sdílím i s vámi, abyste si mohli připravit chutný oběd či večeři.

  1. Brambory uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě do měkka. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dříve jsem je mačkala na bramborovou kaši, ale nastrouhané jsou mnohem lepší. Odložíme je stranou.
  2. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek.
  3. Ve větší míse smícháme mouku a sůl, přidáme nastrouhané brambory, teplou vodu a vykynutý kvásek. Vypracujeme jednotné těsto, které necháme zakryté v míse kynout přibližně 1 hodinu při pokojové teplotě.
  4. Z vykynutého těsta oddělujeme menší kousky naolejovanýma rukama, roztáhneme je do placek a smažíme je v horkém oleji z obou stran.
  5. Z této dávky jsem použila polovinu a druhou jsem uložila do mikrotenového sáčku a do lednice. Troufám si říct, že ty uložené v lednici byly mnohem lepší, nadýchanější a lahodnější.

Hotové langoše můžeme podávat na různé způsoby. Se sýrem, kečupem i zakysanou smetanou. Nejlépe chutnají čerstvé, hned po usmažení.

 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář