NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Nejlepší cheesecake, jaký jsem kdy jedla. Kombinace tvarohu, skořicových jablek a drobenky je nepřekonatelná.
Nejlepší cheesecake, jaký jsem kdy jedla. Kombinace tvarohu, skořicových jablek a drobenky je nepřekonatelná.
Recept Nejlepší cheesecake, jaký jsem kdy jedla. Kombinace tvarohu, skořicových jablek a drobenky je nepřekonatelná.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Dokonalá kombinace chutí. Takto to okomentoval soused, který ochutnal tento bohatý tvarohový cheesecake. Proto bohatý, protože do náplně jde celých 1 kg tvarohu. V kombinaci se skořicovými jablky a skořicovou drobenkou je to opravdu lahůdka. Vyzkoušejte. Ještě si to umím představit i s meruňkami. Určitě v blízké době vyzkouším. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   2.2.2025

Nejlepší cheesecake, jaký jsem kdy jedla. Kombinace tvarohu, skořicových jablek a drobenky je nepřekonatelná.

Dokonalá kombinace chutí. Takto to okomentoval soused, který ochutnal tento bohatý tvarohový cheesecake. Proto bohatý, protože do náplně jde celých 1 kg tvarohu. V kombinaci se skořicovými jablky a skořicovou drobenkou je to opravdu lahůdka. Vyzkoušejte. Ještě si to umím představit i s meruňkami. Určitě v blízké době vyzkouším. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

300 g
sušenky
1 lžička
skořice
50 g
máslo

Tvarohový krém:

4 ks
vejce
200 g
krystalový cukr
100 g
smetana ke šlehání
1 kg
tvaroh
2 bal.
smetanový pudink

Skořicová jablka:

1 ks
jablko
80 g
hnědý cukr
1 lžička
skořice
3 lžíce
máslo

Drobenka:

50 g
hnědý cukr
50 g
máslo
100 g
polohrubá mouka
1 lžička
skořice
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření

Tvarohový cheesecake s drobenkou navrchu je dokonalý dezert po obědě nebo ke kávě. Jeho příprava není vůbec náročná, přičemž jablka můžete klidně zaměnit za jakékoliv jiné ovoce. Vhodné jsou ale kyselejší druhy, které ve spojení s tvarohem lépe vyniknou.

  1. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme skořici a rozpuštěné máslo. Promícháme a navrstvíme na plech o velikosti 20 × 30 cm. Dno jsme vyložili pečicím papírem.
  2. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme smetanu ke šlehání, tvaroh a promícháme. Nakonec přidáme smetanové pudinkové prášky a celý krém naneseme na sušenkový základ. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů přibližně 40 minut.
  3. Jablka nakrájíme na kostičky, dáme na pánev, přidáme cukr, máslo, skořici a dusíme asi 10 minut. Dusíme tak dlouho, dokud jablka nezměknou. Navrstvíme je na předpečený cheesecake a povrch posypeme drobenkou – stačí jen smíchat všechny potřebné suroviny. Pečeme dalších 30 minut při 170 stupních.

Hotový cheesecake nechte vychladnout, aby se vám lépe krájel. Poté ho nakrájejte na menší čtverce a můžete podávat. Dezert chutná nejlépe vychlazený, proto ho skladujte v lednici, kde vám vydrží déle.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář