Nejlepší cheesecake s malinovými srdíčky

Dnes jsem zkoušela srdíčkový cheesecake. Mnoho lidí komentovalo, že jak se podařilo autorovi receptu udělat srdíčka tak, aby zůstali na povrchu. Im prý při pečení spadly dovnitř a nebylo jich na povrchu ani vidět. Tak jsem měla velké obavy, protože víte, komentáře jsem četla až když jsem cheesecake vložila do trouby, ale srdíčka pěkně zůstali na povrchu a vypadal božský. Opravdu vynikající chuť, která vás omámí. Řeknu vám, že mě omámil natolik, že už jsou tři kousky ve mně a to jsem chtěla začít s přípravou do plaveček :D Autor: Kvietok

Přidal:, 30.3.2017
Kategorie: Dorty
Nejlepší cheesecake s malinovými srdíčky

Suroviny

Korpus:
250 gsušenky
100 gmáslo
Malinová hmota na srdíčka:
1/2 šálkumražené maliny
trochavoda
1 PLkukuřičný škrob
Krém:
500 gmascarpone
4 PLmoučkový cukr
2 ksvejce
1 lžičkavanilková esence
2 lžičkycitronová šťáva
200 gbílá čokoláda
250 mlsmetana ke šlehání
Dále:
maliny na ozdobu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Základ připravíme klasickým způsobem - sušenky rozmixujeme pomocí mixéru na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Navrstvíme do kulaté formy. Já jsem formu vystlala pečícím papírem.
  2. Takto připravenou formu se základem odložíme bokem a připravíme malinovou hmotu na srdíčka.
  3. V troše vody jsem rozmíchala kukuřičný škrob a ten jsem přilila do malin, které jsem dala do hrnce a nechala přejít varem. Chvíli jsem vařila, dokud hmota nezhoustla a potom jsem přes jemné síto procedila, abych tam neměla jadérka.
  4. Mascarpone jsem dala do misky, přidala jsem moučkový cukr, vanilku, citrónovou šťávu, vylila jsem smetanu ke šlehání a přidala také dvě vajíčka. Mixérem jsem krátce mixovala, dokud mi nevznikla kompaktní hmota, do které jsem přimíchala (už jen ručně) rozpuštěnou a mírně vychladlou bílou čokoládu.
  5. Krém jsem nalila na sušenkový základ, pěkně uhladila a malou lžičkou jsem udělala po celým povrchu malé kuličky, které jsem párátkem protáhla do tvaru srdíčka.
  6. Pekla jsem to takto na 160 stupňů asi 70 minut. Záleží jak vám peče trouba. Po 70 minutách se cheesecake ještě třásl, ale to vůbec nevadí, protože ho necháme ve formě úplně vychladnout a zchladit (já pekla večer a nechala jsem ho v chladničce celou noc). Takto vám to zaručeně ztuhne.
  7. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie, já jsem zdobila čerstvými malinami a jemně jsem ho poprášila moučkovým cukrem.