Nejlepší čokoládová poleva

Jinou čokoládovou polevu na zákusky nebo koláče nedělám. Zvykla jsem připravovat takzvanou ganache polevu ze smetany a čokolády v poměru 1: 1, ale nakonec jsem zůstala při klasice čokoláda, máslo a mléko. Dobře se krájí, pokud samozřejmě dodržujete podmínky při krájení - zoubkovaný nůž namočit do horké vody a za každý řezem ho utřít a znovu namočit do vody. Autor: HeMiShEk

Nejlepší čokoládová poleva

Suroviny

100 gčokolády na vaření
125 gmásla
3 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a máslo. Pořád mícháme.
  2. Pak vmícháme mléko a chvíli povaříme.
  3. Pak už můžeme použít na cokoliv. Na perník na různé dezerty či cukroví. Přeji dobrou chuť.=)