NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den
Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den
Recept Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   2.9.2021

Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den

Pagáče známe obvykle škvarkové, no tentokrát jsem škvarky zaměnila za cuketu. Vyplatí se vyzkoušet. Autor: Mineralka

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
100 ml
mléko
1/2 kostky
droždí
1/2 lžičky
krystalový cukr
150 g
cuketa
2 lžičky
sůl
300 g (dle potřeby)
hladká mouka
100 g
zakysaná smetana
1 ks
žloutek

Dále:

2 ks
cibule
2 lžíce
olej
150 g
cuketa
1 lžička
sůl
50 g
máslo
na potření
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasicky připravíme kvásek, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout pod bavlněnou utěrkou při pokojové teplotě.
  2. Do těsta jsem cuketu nastrouhala a nechala chvíli odstát, aby pustila vodu, kterou jsem následně slila a cuketu v rukou pořádně vyždímala.
  3. Na náplň si připravíme cuketu, kterou nastrouháme a osolíme, znovu necháme chvíli odstát, aby pustila vodu, kterou slijeme.
  4. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše oleje dozlatova. Necháme vychladnout, přidáme vyždímanú cuketu, rozpuštěné máslo a sůl a promícháme.
  5. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce, navrstvíme 1/3 cuketové směsi, přendáme kraje těsta do středu, rozválíme a takto postup opakujeme 3x - vznikne tak pěkně vrstvení. Nakonec z těsta rozválíme plát silný asi 2 cm, vykrajujeme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech, vrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář