Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den

Přidal: Mineralka, 2.9.2021
Kategorie: Pagáče, Pečivo, Oběd, Část dne, Chuťovky, Večeře, Cuketové recepty, Jednohubky, Narozeniny, Sváteční pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pagáče známe obvykle škvarkové, no tentokrát jsem škvarky zaměnila za cuketu. Vyplatí se vyzkoušet. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Mineralka, 2.9.2021
Kategorie: Pagáče, Pečivo, Oběd, Část dne, Chuťovky, Večeře, Cuketové recepty, Jednohubky, Narozeniny, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
100 mlmléko
1/2 kostkydroždí
1/2 lžičkykrystalový cukr
150 gcuketa
2 lžičkysůl
300 g (dle potřeby)hladká mouka
100 gzakysaná smetana
1 ksžloutek
Dále:
2 kscibule
2 lžíceolej
150 gcuketa
1 lžičkasůl
50 gmáslo
na potřenívejce
- Do těsta jsem cuketu nastrouhala a nechala chvíli odstát, aby pustila vodu, kterou jsem následně slila a cuketu v rukou pořádně vyždímala.
- Na náplň si připravíme cuketu, kterou nastrouháme a osolíme, znovu necháme chvíli odstát, aby pustila vodu, kterou slijeme.
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce, navrstvíme 1/3 cuketové směsi, přendáme kraje těsta do středu, rozválíme a takto postup opakujeme 3x - vznikne tak pěkně vrstvení. Nakonec z těsta rozválíme plát silný asi 2 cm, vykrajujeme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech, vrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Najlepsze cukiniowe bułeczki, które są świeże również na drugi dzień.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Die besten Zucchini-Pogatschen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide A legjobb cukkinis pogácsa, ami még másnap is olyan friss, mintha aznap készült volna.
KOMENTÁŘE K RECEPTU