Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den

Recept Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pagáče známe obvykle škvarkové, no tentokrát jsem škvarky zaměnila za cuketu. Vyplatí se vyzkoušet. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

100 mlmléko
1/2 kostkydroždí
1/2 lžičkykrystalový cukr
150 gcuketa
2 lžičkysůl
300 g (dle potřeby)hladká mouka
100 gzakysaná smetana
1 ksžloutek

Dále:

2 kscibule
2 lžíceolej
150 gcuketa
1 lžičkasůl
50 gmáslo
na potřenívejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Klasicky připravíme kvásek, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout pod bavlněnou utěrkou při pokojové teplotě.
  2. Do těsta jsem cuketu nastrouhala a nechala chvíli odstát, aby pustila vodu, kterou jsem následně slila a cuketu v rukou pořádně vyždímala.
  3. Na náplň si připravíme cuketu, kterou nastrouháme a osolíme, znovu necháme chvíli odstát, aby pustila vodu, kterou slijeme.
  4. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše oleje dozlatova. Necháme vychladnout, přidáme vyždímanú cuketu, rozpuštěné máslo a sůl a promícháme.
  5. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce, navrstvíme 1/3 cuketové směsi, přendáme kraje těsta do středu, rozválíme a takto postup opakujeme 3x - vznikne tak pěkně vrstvení. Nakonec z těsta rozválíme plát silný asi 2 cm, vykrajujeme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech, vrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit