Nejlepší domácí česnekové koření do polévek, omáček nebo na masíčko, které si vyrobíte v pohodlí svého domova.

Recept Nejlepší domácí česnekové koření do polévek, omáček nebo na masíčko, které si vyrobíte v pohodlí svého domova.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Česnek je v kuchyni nenahraditelný. Samozřejmě ne tehdy, pokud někomu způsobuje zdravotní problémy. Někomu česnek snižuje tlak, tehdy mě závratě a může také odpadnout a naopak někdo ho musí jíst ve větších množstvích, aby mu vysoký tlak snížil na normální a aby věděl fungovat. Říká se, že česnek je i přírodní antibiotikum a věřte, že je to pravda. Připravte si opravdu česnekové koření do polévek, na masíčko a nekupujte ty náhražky z obchodu, kde v sušeném česneku je přidána sůl a jiné suroviny, za které platíte nemalé peníze. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

3 hlávkyvelký česnek
1/2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pouze dvě suroviny vám postačí na přípravu česnekového koření. Hlávky česneku rozdělíme na měsíčky, ty poklademe na plech (pokud máte nerovnoměrné stroužky, tak je ještě můžete překrojit na polovinu).
  2. Takto připravený česnek vložíte do trouby a pečete asi 2-3 hodiny při teplotě 100 stupňů. Dá se říci, že česnek usušíte.
  3. Potom troubu vypneme a česnek necháme v troubě dokud nevychladne. Nejlepší je nechat takto česnek vychladnout během noci.
  4. Vysušený česnek umeleme na mlýnku na kávu nebo ho rozmačkáme v hmoždíři.
  5. Do česnekového prášku přidáme sůl, která bude působit jako konzervant a skladujeme ho v uzavíratelné nádobě v temné komoře.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit