Nejlepší domácí česnekové koření do polévek, omáček nebo na masíčko, které si vyrobíte v pohodlí svého domova.

Česnek je v kuchyni nenahraditelný. Samozřejmě ne tehdy, pokud někomu způsobuje zdravotní problémy. Někomu česnek snižuje tlak, tehdy mě závratě a může také odpadnout a naopak někdo ho musí jíst ve větších množstvích, aby mu vysoký tlak snížil na normální a aby věděl fungovat. Říká se, že česnek je i přírodní antibiotikum a věřte, že je to pravda. Připravte si opravdu česnekové koření do polévek, na masíčko a nekupujte ty náhražky z obchodu, kde v sušeném česneku je přidána sůl a jiné suroviny, za které platíte nemalé peníze. Autor: Triniti

Přidal:, 3.5.2018
Kategorie: Tipy a triky, Omáčky, Hlavní jídla, Přílohy, Ryby, Saláty
Nejlepší domácí česnekové koření do polévek, omáček nebo na masíčko, které si vyrobíte v pohodlí svého domova.

Suroviny

3 hlávkyvelký česnek
1/2 lžičkysůl

Postup přípravy

  1. Pouze dvě suroviny vám postačí na přípravu česnekového koření. Hlávky česneku rozdělíme na měsíčky, ty poklademe na plech (pokud máte nerovnoměrné stroužky, tak je ještě můžete překrojit na polovinu).
  2. Takto připravený česnek vložíte do trouby a pečete asi 2-3 hodiny při teplotě 100 stupňů. Dá se říci, že česnek usušíte.
  3. Potom troubu vypneme a česnek necháme v troubě dokud nevychladne. Nejlepší je nechat takto česnek vychladnout během noci.
  4. Vysušený česnek umeleme na mlýnku na kávu nebo ho rozmačkáme v hmoždíři.
  5. Do česnekového prášku přidáme sůl, která bude působit jako konzervant a skladujeme ho v uzavíratelné nádobě v temné komoře.