NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Nejlepší domácí dvoubarevný knedlík. Dokonalé zbarvení získá díky tomuto koření.
Nejlepší domácí dvoubarevný knedlík. Dokonalé zbarvení získá díky tomuto koření.
Recept Nejlepší domácí dvoubarevný knedlík. Dokonalé zbarvení získá díky tomuto koření.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dvoubarevný knedlík má skvělou chuť i zajímavý vzhled. Hodí se k různým druhům masa – od kuřecího až po hovězí. Tentokrát jsem jej podávala ke zvěřině na způsob svíčkové a mohu říct, že výsledek byl dokonalý.

siky.silvia siky.silvia    ·   15.9.2024

Nejlepší domácí dvoubarevný knedlík. Dokonalé zbarvení získá díky tomuto koření.

Dvoubarevný knedlík má skvělou chuť i zajímavý vzhled. Hodí se k různým druhům masa – od kuřecího až po hovězí. Tentokrát jsem jej podávala ke zvěřině na způsob svíčkové a mohu říct, že výsledek byl dokonalý.

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
1 lžička
krystalový cukr
1 lžička
sůl
21 g
čerstvé droždí
2 lžíce
olej
1 ks
vejce
130 ml
voda
130 ml
mléko
2 lžičky
mletá paprika
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Dvoubarevný knedlík sice není tak rychlý a jednoduchý jako ten klasický, ale rozhodně se vyplatí vyzkoušet. Je dokonalou přílohou k nedělnímu či svátečnímu obědu, kterým uděláte dojem nejen na rodinné příslušníky, ale i na návštěvu.

  1. Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek.
  2. V míse smícháme polohrubou mouku, sůl, olej, vejce, vodu, hotový kvásek a vypracujeme těsto.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné části vmícháme mletou sladkou papriku.
  4. Těsta necháme vykynout, aby zdvojnásobila svůj objem. Po vykynutí je vyklopíme na pomoučený vál a každou část rozdělíme ještě na dvě části.
  5. Na bílou část položíme barevnou, vytvarujeme bochníky a necháme vykynout.
  6. Během kynutí si připravíme hrnec, vložíme do něj pařák a nalijeme vodu, kterou necháme vařit. Na pařák položíme pečicí papír, aby se na něj knedlík nepřilepil.
  7. Když voda vaří, na pařák položíme knedlík, přikryjeme a vaříme v páře 20 minut. Během vaření hrnec neodkrýváme.
  8. Po 20 minutách knedlík propícháme párátkem, přemístíme mimo pařák a potřeme olejem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář