NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Nejlepší domácí rohlíky, měkké jako pavučinka
Nejlepší domácí rohlíky, měkké jako pavučinka
Recept Nejlepší domácí rohlíky, měkké jako pavučinka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   11.3.2021

Nejlepší domácí rohlíky, měkké jako pavučinka

Vynikající domácí pečivo, které je měkké i druhý den. Zvyknu péct domácí chléb, ale na domácí rohlíky jsem se odhodlala až teď. Jsou opravdu velmi dobré. Určitě vyzkoušejte.

90 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
10 g
sušené droždí
1 lžíce
krystalový cukr
100 ml
teplé mléko
100 ml
teplá voda
100 ml
olej
3 lžíce
bílý jogurt
1 ks
vejce
500 g
hladká mouka
1 lžíce
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, sušené droždí a přidáme také všechny tekuté suroviny.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu.
  3. Po hodině těsto přendáme na pracovní desku a rozdělíme na 10 stejných částí.
  4. Každou část rozválíme na tenký plátek (pomáháme si olejem, aby se těsto na pracovní desku nelepilo) a srolujeme.
  5. Ukládáme na plech, na kterém je necháme kynout další půl hodinu a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 7 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář