Rybízový džem je klasika, kterou dělám téměř každý jeden rok. Příjemná sladkokyselá chuť je jako stvořená do různých koláčů i řezů. Dokonce, džem je perfektní i na čerstvé pečivo spolu s máslem. Pokud máte doma rybíz a nevíte, co s ním, určitě vyzkoušejte. Nebudete litovat.
Rybízový džem je klasika, kterou dělám téměř každý jeden rok. Příjemná sladkokyselá chuť je jako stvořená do různých koláčů i řezů. Dokonce, džem je perfektní i na čerstvé pečivo spolu s máslem. Pokud máte doma rybíz a nevíte, co s ním, určitě vyzkoušejte. Nebudete litovat.
Džemy dělám zpravidla tak jako naše babičky – nepřidávám do nich želírovací cukr ani gelfix. Jen cukr a kyselinu citronovou, se kterými pak ovoce vařím. A výsledek? Dokonalý.
Hotový džem můžete používat podle svých představ. Já ho mám nejradši v buchtách, protože je velmi výrazný, ale hodí se skutečně do jakéhokoliv dezertu či koláče. Chtěli byste si připravit ještě nějaký džem? Vyzkoušejte například tento z meruněk, který se také připravuje bez gelfixu a chemie.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě