Tento voňavý jablečný koláč patří mezi tradiční domácí dezerty, které nikdy nezklamou. Křehké máslové těsto, sladká jablečná vrstva a jemná skořice tvoří kombinaci, které neodolá žádný milovník domácích dezertů. Autor: Jana Jančíková
Tento voňavý jablečný koláč patří mezi tradiční domácí dezerty, které nikdy nezklamou. Křehké máslové těsto, sladká jablečná vrstva a jemná skořice tvoří kombinaci, které neodolá žádný milovník domácích dezertů. Autor: Jana Jančíková
Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník v kuchyni. Jablka si s křehkým těstem dokonale rozumějí, proto jsou do dezertu jako stvořená. Vybírejte však šťavnaté druhy s výraznou vůní, které zajistí, že výsledek bude neodolatelný.
Po upečení stačí nechat koláč vychladnout a posypat moučkovým cukrem. Hodí se ke kávě, čaji nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého a domácího. Chcete si připravit ještě něco jablečného? Vyzkoušejte tento vláčný jablečný perník.
Ten pudink se dává do jablek v sypké podobě či umíchaný hotový?
Ten pudink se dává do jablek v sypké podobě či umíchaný hotový?
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Nejsem autorka receptu, ale určitě se má dát jako prášek v sypké podobě, smícháním s jablky se po upečení utuží a bude po vychladnutí v koláči jako klasický pevný pudink. Akorát já osobně bych dala jen 2 bal pudinku, ale to je na každém jak si vyzkouší...