NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Nejlepší jablečný koláč s kokosovou pěnou, který se rozplývá na jazyku
Nejlepší jablečný koláč s kokosovou pěnou, který se rozplývá na jazyku
Recept Nejlepší jablečný koláč s kokosovou pěnou, který se rozplývá na jazyku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   18.9.2019

Nejlepší jablečný koláč s kokosovou pěnou, který se rozplývá na jazyku

Jemný, křehký a velmi chutný koláč, který bude mít velký úspěch hlavně k šálku čaje nebo kávy. Těsto podobné klasickému křehkému, ale mnohem chutnější díky máslu a menšímu množství mouky, jablková vrstva je pořádně šťavnatá a na vrchu sladký kokosový sníh, který se rozplýva na jazyku. Autor: Marta

35 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
polohrubá mouka
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
6 ks
žloutky
1/2 bal.
prášek do pečiva
200 ml
mléko
1 ks
citron - kůra

Jablečná vrstva:

1 kg
nastrouhaná jablka
5 PL
kr. cukr
1 bal.
banánový pudink
100 g
rozinky (nemusí být)
3 PL
rum
1 bal.
skořicový cukr

Sníh:

6 ks
bílky
1 PL
citronová šťáva
150 g
kr. cukr
5 PL
kokos
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo, moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky vyšleháme do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vyšleháme hladké těsto, které rozetřeme na plech, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.
  2. V hrnci smícháme nastrouhaná jablka s cukrem, přidáme pudinkový prášek, rum a rozinky. Já jsem tentokrát rozinky vynechala. Takto promíchané jablka dusíme doměkka.
  3. Následně je navrstvíme na předpečené těsto, pěkně uhladíme, posypeme skořicí a na vrch navrstvíme kokosový sníh (bílky vyšleháme s cukrem a citrónovou šťávou do tuhé pěny a na závěr už jen vařečkou přimícháme kokos).
  4. Dáme péct ještě na půl hodinu, dokud sníh nezíská zlatou barvu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář