SUROVINY
Budeme ptorebovať:
1 kslistové těsto
250 gHelia
150 gmoučkového cukru
1 lmléka
3 ksžloutky
3 bal.vanilkového pudinku
100 gpolohrubé mouky
2 bal.smetany na šlehání
1 bal.Smetafix
2 bal.vanilkového cukru
Připravíme si suroviny. Nejdříve si připravíme pudink z mléka, cukru, žloutků, mouky a vanilkového pudinku. Necháme vychladnout.
Moučkový cukr si vyšleháme s máslem.
Mezitím si listové těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a pomocí válečku přemístíme na spodní stranu plechu. Plech pod listové těsto není třeba mastit olejem.
Jednu část těsta si nožíkem nařežeme na kostky, koláč se tak bude lepší a jednodušší krájet.
A takto vypadají těsta po upečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
Vychladlý pudink a vyšlehané máslo opatrně smícháme.
Smetanu, vanilku a ztužovač vymícháme do tuha.
Pudinkovou náplň naneseme na celý plát.
Na náplň naneseme šlehačku a celý koláč pěkně uhladíme.
Na vrch koláčku poklademe upečené kostky cesta.
Posypeme moučkovým cukrem. Koláč uložíme na chladné místo, pak krájíme. Dobrou chuť!