NejRecept.cz Část dne Oběd Nejlepší květák k večeři bez obalování a smažení. Stačí ho jen polít touto směsí.
Nejlepší květák k večeři bez obalování a smažení. Stačí ho jen polít touto směsí.
Recept Nejlepší květák k večeři bez obalování a smažení. Stačí ho jen polít touto směsí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Květák je u nás velmi oblíbený a tento recept vždy zaboduje. Příprava za pár minut, nic náročného na suroviny ani čas.

Mishenka Mishenka    ·   20.6.2023

Nejlepší květák k večeři bez obalování a smažení. Stačí ho jen polít touto směsí.

Květák je u nás velmi oblíbený a tento recept vždy zaboduje. Příprava za pár minut, nic náročného na suroviny ani čas.

25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny na pekáč 20x30cm

1 ks
květák
3 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
majonéza
1 lžíce
hořčice
3 ks
vejce
2 ks
stroužek česneku
100 g
tvrdý sýr
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Květák rozeberte na růžičky a uvařte v páře. Lze ho také uvařit ve vodě.
  2. Připravte zálivku: smíchejte zakysanou smetanu, vejce, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, majonézu a hořčici.
  3. Květák rozprostřete do zapékací misky, přelijte zálivkou a povrch posypte strouhaným sýrem.
  4. Pečte 20-25 minut při teplotě 200 °C.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář