Nejlepší kynutý knedlík

Recept Nejlepší kynutý knedlík

Přidal: Mineralka, 9.11.2020

Kategorie: Kynuté, Knedlíky, Oběd, Přílohy, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nikdy jsem knedlík nevařila. Vždy jsem připravovala tuto přílohu pouze na páře podle receptu ještě od mé mamky. I tato je vynikající. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 9.11.2020

Kategorie: Kynuté, Knedlíky, Oběd, Přílohy, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
2 hrnkyhrubá mouka
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kostkadroždí
600 mlmléko
1 ksvejce
2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky prosejeme mouku, přidáme droždí, sůl, vejce, mléko a zamícháme hladké nelepivé těsto, které necháme pod bavlněnou utěrkou kynout asi půl hodinu.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné části, vypracujeme knedlík a necháme na pracovní desce kynout dalších 20 minut.
  3. V hrnci necháme sevřít vodu s trochou soli a po vykynutí opatrně vložíme knedlík. Hrnec zakryjeme pokličkou a na nejslabším plameni (stupni) vaříme 20 minut.
  4. My jsme měli k obědu náš oblíbený segedínský guláš.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
11.11.2020, pepca odpovědět10

Klasika, když se přidá nakrájený suchý rohlík, tak to bude houskový. Takhle je vařím ve vodě i na páře už skoro 50 let a všem chutnají...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit