NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Nejlepší kynutý knedlík
Nejlepší kynutý knedlík
Recept Nejlepší kynutý knedlík
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   9.11.2020

Nejlepší kynutý knedlík

Nikdy jsem knedlík nevařila. Vždy jsem připravovala tuto přílohu pouze na páře podle receptu ještě od mé mamky. Je vynikající. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

65 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
2 hrnky
hrubá mouka
2 hrnky
polohrubá mouka
1 kostka
droždí
600 ml
mléko
1 ks
vejce
2 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky prosejeme mouku, přidáme droždí, sůl, vejce, mléko a zamícháme hladké nelepivé těsto, které necháme pod bavlněnou utěrkou kynout asi půl hodinu.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné části, vypracujeme knedlík a necháme na pracovní desce kynout dalších 20 minut.
  3. V hrnci necháme sevřít vodu s trochou soli a po vykynutí opatrně vložíme knedlík. Hrnec zakryjeme pokličkou a na nejslabším plameni (stupni) vaříme 20 minut.
  4. My jsme měli k obědu náš oblíbený segedínský guláš.
Komentáře k receptu
pepca    ·   11.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Klasika, když se přidá nakrájený suchý rohlík, tak to bude houskový. Takhle je vařím ve vodě i na páře už skoro 50 let a všem chutnají...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář