NejRecept.cz Dezerty Koláče Nejlepší lžícový recept na nadýchané boží milosti s tvarohem.
Nejlepší lžícový recept na nadýchané boží milosti s tvarohem.
Nejlepší lžícový recept na nadýchané boží milosti s tvarohem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Boží milosti jsou pro mnohé tradičním masopustním pokrmem. Kromě tohoto období si je však můžete připravit i kdykoliv během roku, když dostanete chuť na něco sladkého. Pokud byste si ale chtěli udělat mírně odlišnou verzi, můžete vyzkoušet tento recept, do kterého jsem přidala i tvaroh.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   3.3.2025

Nejlepší lžícový recept na nadýchané boží milosti s tvarohem.

Boží milosti jsou pro mnohé tradičním masopustním pokrmem. Kromě tohoto období si je však můžete připravit i kdykoliv během roku, když dostanete chuť na něco sladkého. Pokud byste si ale chtěli udělat mírně odlišnou verzi, můžete vyzkoušet tento recept, do kterého jsem přidala i tvaroh.

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
250 g
hladká mouka
125 g
tvaroh jemný
1 lžička
jedlá soda
3 lžíce
rum
1 lžíce
hnědý cukr
1 ks
vejce
4 lžíce
mléko
špetka
sůl
podle potřeby
olej (na smažení)
podle potřeby
moučkový cukr (na ozdobu)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Boží milosti děláme u nás doma pravidelně. Během masopustu jsou ale spolu s koblihami klasikou, která nesmí chybět. S těstem ráda experimentuji a zkouším vždy něco nového. Tentokrát jsem do něj přidala tvaroh, díky kterému bylo nadýchané a mělo příjemnou chuť.

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme jedlou sodu, cukr, sůl a důkladně promícháme.
  2. K suchým surovinám postupně přidáváme tekuté, tedy rum, mléko, vejce a nakonec i tvaroh.
  3. Hotové těsto rozválíme pomocí válečku na tloušťku 2 až 3 mm a začneme z něj vykrajovat tvary podle našich představ.
  4. Takto připravené boží milosti vkládáme do horkého oleje. Po usmažení je umístíme na tác nebo plech s papírovou utěrkou, která vsákne přebytečný tuk, a těsně před podáváním je dekorujeme moučkovým cukrem.

Boží milosti chutnají nejlépe krátce po usmažení, proto dělejte jen takové množství, které víte, že se ten den sní. Na další den by mohly být příliš tvrdé nebo gumové. Chcete vyzkoušet ještě nějaký zajímavý recept na boží milosti? Inspirujte se tímto, do kterého jde pivo.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář