Makové náplně do koláčů jsem vždy vařila, ale nedávno jsem našla tento recept od maminky a všimla si, že se jen napařuje. Hned jak jsem ji začala připravovat, vrátily se mi vzpomínky na to, jak ji maminka dělala a dávala si pozor, aby se jí nepřipálila. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Makové náplně do koláčů jsem vždy vařila, ale nedávno jsem našla tento recept od maminky a všimla si, že se jen napařuje. Hned jak jsem ji začala připravovat, vrátily se mi vzpomínky na to, jak ji maminka dělala a dávala si pozor, aby se jí nepřipálila. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Přesné gramáže na přípravu náplně sice nemám, ale odhadnout je můžete podle svých preferencí a potřeb. S tekutinou pracujte při přípravě náplně opatrně, aby nebyla příliš řídká a z koláčů nevytekla.
Hotovou náplň necháme vychladnout a můžeme použít při přípravě vánočního cukroví, kynutého závinu nebo jiného výborného dezertu. Já jí pravidelně plním záviny a moravské koláče. Ty jsou díky ní šťavnaté a příjemně sladké. V lednici by měla náplň vydržet až týden, ale před použitím ji nezapomeňte alespoň hodinu předem vyndat, aby se s ní dobře pracovalo.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě