Nejlepší medový dort politý čokoládou

Recept Nejlepší medový dort politý čokoládou

Přidal: , 2.7.2018

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

K oslavě mých narozenin jsem připravila jeden luxusní dort, který si každý pochvaloval. Musím říci, že miluji medové řezy, takže pokud řeknu, že byl opravdu chutný, tak mi můžete věřit. Mám vyzkoušených už pár desítek medových řezů a tyto patří mezi první tři příčky. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 2.7.2018

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

150 gkr. cukru
80 gmásla
2 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžička sody
skořice
hřebíček
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky

Nádivka:

500 mlmléka
14 lžicBB pudinku
250 gmásla
300 gmoučkového cukru

Dále budeme potřebovat:

Nescafé (káva)
rum
čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nad párou vymícháme pomocí metličky všechny suroviny potřebné na těsto kromě mouky. Dostaneme jednotnou hmotu, do které přidáme již pouze mouku, nejdříve přidáme polohrubou mouku, promícháme a potom tekutou hmotu vylijeme do hladké mouky.
  2. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 částí, ty rozválíme a upečeme. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 4-7 minut - záleží na tloušťce těsta. Dávejte pozor, abyste těsto příliš nevysušily.
  3. Upečené poklademe na sebe a necháme vychladnout.
  4. Vychladlé plníme krémem - uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Dort je nejlepší když postojí 24 hodin v chladničce. Pláty změknou a budou se doslova rozplývat na jazyku.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit