NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nejlepší medový dort politý čokoládou
Nejlepší medový dort politý čokoládou
Recept Nejlepší medový dort politý čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

K oslavě mých narozenin jsem připravila jeden luxusní dort, který si každý pochvaloval. Musím říci, že miluji medové řezy, takže pokud řeknu, že byl opravdu chutný, tak mi můžete věřit. Mám vyzkoušených už pár desítek medových řezů a tyto patří mezi první tři příčky. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   2.7.2018

Nejlepší medový dort politý čokoládou

K oslavě mých narozenin jsem připravila jeden luxusní dort, který si každý pochvaloval. Musím říci, že miluji medové řezy, takže pokud řeknu, že byl opravdu chutný, tak mi můžete věřit. Mám vyzkoušených už pár desítek medových řezů a tyto patří mezi první tři příčky. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
kr. cukru
80 g
másla
2 ks
vejce
2 lžíce
medu
1 lžička
sody
skořice
hřebíček
250 g
polohrubé mouky
250 g
hladké mouky

Nádivka:

500 ml
mléka
14 lžic
BB pudinku
250 g
másla
300 g
moučkového cukru

Dále budeme potřebovat:

Nescafé (káva)
rum
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Nad párou vymícháme pomocí metličky všechny suroviny potřebné na těsto kromě mouky. Dostaneme jednotnou hmotu, do které přidáme již pouze mouku, nejdříve přidáme polohrubou mouku, promícháme a potom tekutou hmotu vylijeme do hladké mouky.
  2. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 částí, ty rozválíme a upečeme. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 4-7 minut - záleží na tloušťce těsta. Dávejte pozor, abyste těsto příliš nevysušily.
  3. Upečené poklademe na sebe a necháme vychladnout.
  4. Vychladlé plníme krémem - uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Dort je nejlepší když postojí 24 hodin v chladničce. Pláty změknou a budou se doslova rozplývat na jazyku.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář