Dnes jsme dostali chuť na měkké a nadýchané moravské koláče, a proto jsem neváhala a hned jsem se do nich pustila. Kynuté těsto bylo hotové téměř okamžitě. Následně z něj stačilo udělat menší bochánky a naplnit je tvarohem a džemem. Autor: Iveta Račeková
Dnes jsme dostali chuť na měkké a nadýchané moravské koláče, a proto jsem neváhala a hned jsem se do nich pustila. Kynuté těsto bylo hotové téměř okamžitě. Následně z něj stačilo udělat menší bochánky a naplnit je tvarohem a džemem. Autor: Iveta Račeková
Moravské koláče patří mezi ty nejpopulárnější, které můžete udělat z kynutého těsta. Naplnit se dají čímkoli. Kromě tvarohu jsou výborné také ořechy a mák. Náplň můžete následně doplnit ještě sladkokyselým džemem, který zabrání tomu, aby byla mdlá.
Moravské koláče necháme před podáváním vychladnout a můžeme posypat moučkovým cukrem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě