Nejlepší mrkvovo-ořechová bábovka

Asi stoletý recept na tuto bábovku byl odložen v mé staré kuchařské knížce. Doporučuji vyzkoušet každému. Přidávám i skořici, je jemná a na přípravu velmi jednoduchá. Autor: Mineralka

Přidal:, 22.8.2019
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Nejlepší mrkvovo-ořechová bábovka

Suroviny

80 gmáslo
115 gcukr
3 ksvejce
1,5 dclmléko
60 gmleté ořechy
300 gmrkev strouhaná
200 ghladká mouka
2 lžičkyprášku do pečiva
2 špetkysody bicarbonate
2 lžičkyskořice
kůra z citronu

Postup přípravy

  1. Měkké máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, vyšleháme. Přidáme mléko, očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V mouce zamícháme prášek do pečiva, sodu a ořechy. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Zamícháme zlehka těsto. Přidáme skořici, kůru z citronu.
  3. Těsto vylijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Rovnoměrně uhladíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme na 180 st. asi hodinu.