NejRecept.cz Zavařeniny Okurky Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů
Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů
Recept Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Sezóna okurek pomalu začíná a proto si třeba udělat i nějaké zásoby na zimu. Miluji čalamády. Dají se připravit na různé způsoby. Já už léta dělávám tuto, doma nám velmi chutná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   8.7.2020

Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů

Sezóna okurek pomalu začíná a proto si třeba udělat i nějaké zásoby na zimu. Miluji čalamády. Dají se připravit na různé způsoby. Já už léta dělávám tuto, doma nám velmi chutná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Zálivka:

300 ml
ocet
150 g
kr. cukr
3 PL
sůl

Základ:

4 kg
okurky
4 ks
větší mrkev
3 ks
větší cibule
kousek
zelí (nemusí být)
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
  1. Okurky omyjeme a nakrájíme na plátky. Já používám struhadlo, přece to je rychlejší a pohodlnější.
  2. Přidáme i nakrájenou mrkev, cibuli, přidala jsem i trochu zelí, ale nemusí být a celé to promícháme.
  3. Zalijeme připravenou zálivkou, pořádně promícháme a necháme asi hodinu stát.
  4. Připravíme si sklenice, které naplníme čalamádou. Dolijeme šťávu až po vrch a pořádně uzavřeme. Sterilizuje v hrnci. Nejdříve dám studenou vodu do poloviny sklenic a nechám sevřít. Když začne vřít, stopnu 7 minut a vybírám. Otáčím dnem vzhůru a nechám vychladnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář