Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů

Recept Nejlepší okurkový salát na zimu bez žádných konzervantů

Přidal: Karambola, 8.7.2020

Kategorie: Okurky, Čalamády, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sezóna okurek pomalu začíná a proto si třeba udělat i nějaké zásoby na zimu. Miluji čalamády. Dají se připravit na různé způsoby. Já už léta dělávám tuto, doma nám velmi chutná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 8.7.2020

Kategorie: Okurky, Čalamády, Zavařeniny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Zálivka:

300 mlocet
150 gkr. cukr
3 PLsůl

Základ:

4 kgokurky
4 ksvětší mrkev
3 ksvětší cibule
kousekzelí (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Okurky omyjeme a nakrájíme na plátky. Já používám struhadlo, přece to je rychlejší a pohodlnější.
  2. Přidáme i nakrájenou mrkev, cibuli, přidala jsem i trochu zelí, ale nemusí být a celé to promícháme.
  3. Zalijeme připravenou zálivkou, pořádně promícháme a necháme asi hodinu stát.
  4. Připravíme si sklenice, které naplníme čalamádou. Dolijeme šťávu až po vrch a pořádně uzavřeme. Sterilizuje v hrnci. Nejdříve dám studenou vodu do poloviny sklenic a nechám sevřít. Když začne vřít, stopnu 7 minut a vybírám. Otáčím dnem vzhůru a nechám vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit