NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Nejlepší opilý Izidor - krém bez šlehání nad párou
Nejlepší opilý Izidor - krém bez šlehání nad párou
Recept Nejlepší opilý Izidor - krém bez šlehání nad párou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   21.1.2021

Nejlepší opilý Izidor - krém bez šlehání nad párou

Tradiční opilý Izidor se připravuje tak, že krém šleháte ve vodní lázni. Je to náročnější na přípravu a tak jsem zkusila recept, kde se krém připravuje mnohem jednodušším způsobem. Je fantastický. Zkuste. Autor: Jaja

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
moučkový cukr
150 g
máslo
4 ks
vejce
120 g
mleté ​​vlašské ořechy
70 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
kakao

Ořechová vrstva:

200 g
mleté ​​vlašské ořechy
podle chuti
moučkový cukr
150 ml
rum
1 bal.
vanilkový cukr

Krém:

300 ml
mléko
1 bal.
zlatý klas
2 lžíce
kakao
1 ks
žloutek
300 g
máslo
5 lžic
krystalový cukr

Dále:

podle chuti
džem
podle potřeby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem a máslem vyšleháme do pěny. Přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva a kakao. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a opatrně je přimícháme k žloutkové hmotě.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme.
  3. Ořechovou vrstvu připravíme tak, že ořechy smícháme s cukrem, rumem a vanilkou. Rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto, které jsme potřeli džemem.
  4. Na ořechovou vrstvu natřeme krém - v mléce rozpustíme cukr, přidáme zlatý klas nebo vanilkový pudink, žloutek a kakao. Uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Potom ho po lžících přidáváme k vyšlehanému máslu.
  5. Vrch celého koláče polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář