Nejlepší opilý Izidor - krém bez šlehání nad párou

Přidal: Jaja79, 21.1.2021
Kategorie: Narozeniny, Sváteční pečení, Koláče, Dezerty, Zákusky, Vánoce, Moučníky, Koláče, cukroví, Velikonoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tradiční opilý Izidor se připravuje tak, že krém šleháte ve vodní lázni. Je to náročnější na přípravu a tak jsem zkusila recept, kde se krém připravuje mnohem jednodušším způsobem. Je fantastický. Zkuste. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 21.1.2021
Kategorie: Narozeniny, Sváteční pečení, Koláče, Dezerty, Zákusky, Vánoce, Moučníky, Koláče, cukroví, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
150 gmoučkový cukr
150 gmáslo
4 ksvejce
120 gmleté vlašské ořechy
70 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 lžícekakao
Ořechová vrstva:
200 gmleté vlašské ořechy
podle chutimoučkový cukr
150 mlrum
1 bal.vanilkový cukr
Krém:
300 mlmléko
1 bal.zlatý klas
2 lžícekakao
1 ksžloutek
300 gmáslo
5 lžickrystalový cukr
Dále:
podle chutidžem
podle potřebyčokoládová poleva
- Žloutky s cukrem a máslem vyšleháme do pěny. Přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva a kakao. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a opatrně je přimícháme k žloutkové hmotě.
- Připravené těsto navrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme.
- Ořechovou vrstvu připravíme tak, že ořechy smícháme s cukrem, rumem a vanilkou. Rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto, které jsme potřeli džemem.
- Na ořechovou vrstvu natřeme krém - v mléce rozpustíme cukr, přidáme zlatý klas nebo vanilkový pudink, žloutek a kakao. Uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Potom ho po lžících přidáváme k vyšlehanému máslu.
- Vrch celého koláče polijeme čokoládovou polevou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepší opitý Izidor - krém bez šľahania nad parou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Najlepsze ciasto pijany Izydor - krem bez miksowania nad parą.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Der beste und einfachste betrunkene Isidor – ohne Wasserbad zubereitet an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU