Nejlepší pečené brambory

Jedna z nejlepších příloh. U nás doma se rýže velmi nespotřebuje. Já vím, dá se připravit na milion způsobů, ale brambory jsou přece brambory. Bramborová kaše, pečené ve fritéze na měsíčky nebo jako hranolky, bramborové knedlíčky, brambory pečené v troubě nasucho nebo na oleji .... no receptů je mnoho, stačí si jen vybrat. My máme doma nejraději pečené na troše olivového oleje a zvyknu kupovat koření na hranolky nebo na pečené brambory. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 9.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Přílohy
Nejlepší pečené brambory

Suroviny

menší brambory
sůl
koření na hranolky Vitana
olivový olej

Postup přípravy

  1. Brambory pořádně umyjeme a nakrájíme na měsíčky i se šlupkou. Nachystáme si plech a vymažeme ho olivovým olejem. Brambory naskládáme jednu vedle druhé.
  2. Brambory lehce posolíme a posypeme kořením na hranolky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.
  3. Během pečení brambory občas promícháme a pečeme dokud nejsou měkké a na povrchu křupavé. Jsou dobré jako příloha k nejrůznějším masům. Přeji dobrou chuť.=)