NejRecept.cz Dezerty Koláče Nejlepší piškotový korpus jen ze 6 surovin
Nejlepší piškotový korpus jen ze 6 surovin
Recept Nejlepší piškotový korpus jen ze 6 surovin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie Rakušanová

Lepší piškotové těsto jsem ještě nepřipravila. Kromě skvělé chuti je také nádherně nadýchané. Navíc je recept velmi jednoduchý. Jednotlivé ingredience stačí jen smíchat, vlít do formy a péct. Tentokrát jsem dělala dort, proto jsem zvolila tvar srdce. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.7.2025

Nejlepší piškotový korpus jen ze 6 surovin

Lepší piškotové těsto jsem ještě nepřipravila. Kromě skvělé chuti je také nádherně nadýchané. Navíc je recept velmi jednoduchý. Jednotlivé ingredience stačí jen smíchat, vlít do formy a péct. Tentokrát jsem dělala dort, proto jsem zvolila tvar srdce. Autor: Lucie Rakušanová

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
6 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
6 lžic
olej
6 lžic
horká voda
250 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Piškotové těsto je jedno z těch nejjednodušších na přípravu. Obvykle vám stačí jen několik základních surovin, které je potřeba vyšlehat a následně vlít na plech. Tvar korpusu závisí čistě na vaší představě. Já nejčastěji dělám klasický kruh, ale klidně můžete zvolit i čtverec či dokonce srdce, jako jsem to udělala já.

  1. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem.
  2. Přidáme k nim olej, vodu a šleháme dál.
  3. Do takto připravené směsi postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Nakonec ručně zapracujeme bílky, které jsme vyšlehali do tuhého sněhu, vlijeme do dortové formy a vložíme do trouby.
  5. Piškotové těsto pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 40 minut. Abychom si byli jistí, že je skutečně upečené, zapíchneme do něj špejli. Když je suchá, korpus je hotový.

Piškotové těsto můžete využít na desítky způsobů. Já jsem z něj dělala dort, ale vhodné je i na přípravu řezů, ovocných kostek či různých chutných rolád, jako je například tato, která vám nikdy nepraskne a dá se zatočit i po vychladnutí.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář