NejRecept.cz Přílohy Brambory Zapečené brambory Nejlepší příloha na světě - Plněné zapečené brambory
Nejlepší příloha na světě - Plněné zapečené brambory
Recept Nejlepší příloha na světě - Plněné zapečené brambory
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Recept na tyto plněné zapečené brambory jsem našla na internetu. Bylo k tomu i video a tak nás to doma zaujalo, že jsme je museli vyzkoušet. Byly fakt vynikající a určitě jsme je nedělali naposledy. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   22.1.2019

Nejlepší příloha na světě - Plněné zapečené brambory

Recept na tyto plněné zapečené brambory jsem našla na internetu. Bylo k tomu i video a tak nás to doma zaujalo, že jsme je museli vyzkoušet. Byly fakt vynikající a určitě jsme je nedělali naposledy. Autor: Petra

35 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
8 ks
větších brambor
300 g
zakysané smetany
200 g
šunky
pepř, sůl
50 g
másla
50 g
hladké mouky
0,5 litru
mléka
200 g
mozzarella
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
  1. 8 větších brambor - celé syrové brambory i se slupkou dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme je olivovým olejem a posolíme. Takto připravené brambory vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut. Potom je vyndáme a necháme chvíli vychladnout.
  2. Brambory si takto můžeme klidně připravit den dopředu. Upečeným bramborům uřízneme vršky a vydlabeme je tak, aby zůstal asi 0,5 cm okraj. Vydlabanou hmotu ze 3 brambor dáme do jedné mísy a rozmačkáme.
  3. Přidáme 300g zakysané smetany, 200g šunky, pepř, sůl a promícháme. Touto směsí naplníme vydlabané brambory.
  4. Zbytek vydlabané hmoty z 5 brambor a seříznuté vršky bez slupky dáme do druhé mísy, jen je rozmačkáme a naneseme do vymazaného pekáčku.
  5. Na to položíme naplněné brambory náplní dolů. Polijeme bešamelem, který připravíme z 50g másla, 50g hladké mouky a 0,5 litru mléka. Nakonec posypeme nastrouhanou mozzarellou (200g).
  6. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář