NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Nejlepší recept na fánky ze zakysané smetany. Vychutnejte si masopustní Boží milosti v nejlepší kvalitě.
Nejlepší recept na fánky ze zakysané smetany. Vychutnejte si masopustní Boží milosti v nejlepší kvalitě.
Nejlepší recept na fánky ze zakysané smetany. Vychutnejte si masopustní Boží milosti v nejlepší kvalitě.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Fánky z zakysané smetany jsou oblíbené během masopustního období, tedy v zimních měsících před Velikonocemi. Tyto měkké a nadýchané sladké pochoutky jsou známé pro svou jedinečnou chuť a texturu, kterou jim dodává zakysaná smetana. Často jsou posypány moučkovým cukrem a podávány jako sváteční dezert nebo pamlsek k čaji či kávě. Fánky, známé také jako Boží milosti, jsou nejen lahůdkou pro chuťové pohárky, ale také součástí kulturních a rodinných tradic, protože jejich příprava a konzumace spojuje rodiny a přátele během společných chvil.

Karambola Karambola    ·   8.1.2024

Nejlepší recept na fánky ze zakysané smetany. Vychutnejte si masopustní Boží milosti v nejlepší kvalitě.

Fánky z zakysané smetany jsou oblíbené během masopustního období, tedy v zimních měsících před Velikonocemi. Tyto měkké a nadýchané sladké pochoutky jsou známé pro svou jedinečnou chuť a texturu, kterou jim dodává zakysaná smetana. Často jsou posypány moučkovým cukrem a podávány jako sváteční dezert nebo pamlsek k čaji či kávě. Fánky, známé také jako Boží milosti, jsou nejen lahůdkou pro chuťové pohárky, ale také součástí kulturních a rodinných tradic, protože jejich příprava a konzumace spojuje rodiny a přátele během společných chvil.

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
polohrubá mouka
70 g
palmarin nebo máslo
2 lžíce
moučkový cukr
2 ks
žloutek
6 lžic
zakysaná smetana
2 lžíce
rum
špetka
sůl
1 ks
citron - kůra
ke smažení
olej
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Příprava je velmi jednoduchá. Všechny ingredience potřebné na těsto smícháte v jednolitou hmotu, která je hladká a snadno se s ní pracuje.
  2. Pomocí válečku rozválíme na tenký plát, který pomocí radýlka nakrájíme na obdélníky.
  3. Do středu každého obdélníku uděláme zářez pomocí radýlka a jednu stranu přes zářez přetočíme.
  4. Takto připravené fánky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Smažím v hluboké pánvi.
  5. Po usmažení je položím na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje. Nakonec je pocukruji.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář