NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Nejlepší recept na křehké ořechovníky. Hotové bez kynutí a na stole jsou za méně než hodinu.
Nejlepší recept na křehké ořechovníky. Hotové bez kynutí a na stole jsou za méně než hodinu.
Nejlepší recept na křehké ořechovníky. Hotové bez kynutí a na stole jsou za méně než hodinu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   13.5.2023

Nejlepší recept na křehké ořechovníky. Hotové bez kynutí a na stole jsou za méně než hodinu.

Když jsem objevila recept na tyto křupavé ořechové záviny, které jsou hotové bez kynutí a bez dlouhého čekání, okamžitě jsem si je zamilovala. Těsto je úplně křehké, lahodné, snadno se s ním pracuje, prostě dokonalé. A nejlepší je, že už za hodinu je vše hotové a vy si můžete pochutnat.

35 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
200 g
máslo
50 g
krystalový cukr
200 g
zakysaná smetana
1 ks
kypřicí prášek do pečiva
1 ks
vejce

Náplň:

250 g
mleté vlašské ořechy
200 g
krystalový cukr
1 ks
vanilkový cukr
podle chuti
skořice
2-3 lžíce
mléko
1 ks
bílek
1 ks
žloutek na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva.
  2. Do směsi nastrouhejte máslo a smíchejte ho s cukrem, smetanou a vejcem. Vypracujeme nelepivé těsto a dáme ho na 15-20 minut odpočinout do lednice.
  3. Zatímco je těsto v lednici, připravíme náplň z ořechů, cukru, vanilkového cukru, bílku, skořice a 2-3 lžic mléka na zjemnění.
  4. Těsto rozválíme, potřeme náplní, srolujeme, nakrájíme na 5-7cm válečky, položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a každý kousek potřeme žloutkem.
  5. Pečeme 30-35 minut při 180 °C.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář