Sezóna jahod inspiruje nejednoho z nás, abychom jahody použili při každém vaření a pečení. Jakmile se přejíte jahodovými knedlíky a zatoužíte po sladké, ale odlehčené tečce, připravte si tento máslový dort s mascarpone a čerstvými jahodami.
Sezóna jahod inspiruje nejednoho z nás, abychom jahody použili při každém vaření a pečení. Jakmile se přejíte jahodovými knedlíky a zatoužíte po sladké, ale odlehčené tečce, připravte si tento máslový dort s mascarpone a čerstvými jahodami.
Klasický máslový korpus s vanilkou je základem řady moučníků. Pokud dodržíte množství surovin a přesný postup, pochutnáte si na nadýchaném a jemném dortu, kterému propůjčují příjemnou sladkost čerstvé jahody.
Aby se vám máslový korpus vždy povedl, je nutné dodržet několik pravidel.
- Všechny suroviny si vždy připravte s dostatečným předstihem, aby se stihly ohřát na pokojovou teplotu. Tajemství lahodného korpusu se totiž skrývá právě v tom, že veškeré ingredience mají stejnou teplotu.
- Pečte raději na nižší teploty a déle. Korpus tak vyběhne, jak má, a zároveň si udrží svou lehkost a vlhkost.
- Korpus nerozdělujte, dokud není zcela vychladlý. Riskujete, že byste jej zbytečně poškodili.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě