NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Nejlepší smažené koblihy (donuty) s čokoládovou polevou
Nejlepší smažené koblihy (donuty) s čokoládovou polevou
Recept Nejlepší smažené koblihy (donuty) s čokoládovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   17.3.2021

Nejlepší smažené koblihy (donuty) s čokoládovou polevou

Tentokrát jsem připravila klasické koblihy trochu jinak. Na americký způsob, namočené do čokolády a řeknu vám, že chutnaly velmi. Dětem jsem udělala radost. K tomu jsme měli fazolovou polévku s uzeným žebrem. Autor: Karambola

85 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
teplé mléko
125 ml
teplá voda
3 lžíce
krystalový cukr
1/2 kostky
droždí
2 ks
vejce
125 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžička
sůl
1 kg
polohrubá mouka

Čokoládová poleva:

100 g
čokoláda
100 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. V troše teplého mléka rozpustíme lžičku cukru a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na pracovní desce při pokojové teplotě kynout.
  2. Když těsto zdvojnásobilo objem, přendáme ho z misky na jemně pomoučený pracovní vál a rozválíme na hrubší plát.
  3. Skleničkou vykrojíme kolečka, do středu menším pohárkem uděláme dírku a necháme koblihy kynout ještě půl hodinu.
  4. Pak smažíme z obou stran v dostatečném množství oleje dozlatova.
  5. Po vysmažení vrch namočíme do čokoládové polevy (smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme) a ozdobíme podle vlastní fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář