NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Nejlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovou sezónu.
Nejlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovou sezónu.
Nejlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovou sezónu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Konečně jsem našla nejlepší recept na jahodový tvarohový cheesecake. Zjemněný smetanou chutná nejlépe. Je opravdu delikátní a jako stvořený na začátek jahodové sezony. Pokud tedy v obchodě narazíte na voňavé jahody stejně jako já, určitě si je vezměte s sebou a připravte si tento dokonalý dezert. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   21.3.2025

Nejlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovou sezónu.

Konečně jsem našla nejlepší recept na jahodový tvarohový cheesecake. Zjemněný smetanou chutná nejlépe. Je opravdu delikátní a jako stvořený na začátek jahodové sezony. Pokud tedy v obchodě narazíte na voňavé jahody stejně jako já, určitě si je vezměte s sebou a připravte si tento dokonalý dezert. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
43 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

200 g
BeBe sušenky
100 g
máslo

Vnitřek:

500 g
tvaroh
250 g
zakysaná smetana
2 ks
vejce
100 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Vrchní vrstva:

podle potřeby
jahody
1 bal.
červené želé
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
43 min
Čas vaření

Jahodovým cheesecakeem nikdy nic nezkazíte. Chutná výborně a na stole bude krásně vynikat. Tvaroh a zakysaná smetana v kombinaci s ovocem vytvářejí svěží výsledek, který nám domů přinesl první náznaky teplého léta. Určitě vyzkoušejte i vy.

  1. Připravíme si kulatou dortovou formu, dno vyložíme papírem a můžeme se pustit do přípravy.
  2. Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkovou směs navrstvíme do formy s papírem a důkladně upěchujeme. Vložíme do trouby na 8 minut a pečeme při teplotě 150 stupňů.
  3. Zatímco se pečou sušenky, připravíme tvarohovo-smetanovou náplň. Všechny suroviny jen metličkou promícháme do jednotné hladké hmoty. Nepoužíváme mixér, abychom směs příliš nenašlehali – potom by se mohlo stát, že při pečení praskne.
  4. Náplň navrstvíme na horký sušenkový základ a vložíme zpět do trouby. Pečeme při teplotě 150 stupňů asi 35 minut. Po upečení cheesecake vyjmeme a necháme úplně vychladnout.
  5. Navrch poklademe nakrájené jahody a ty zalijeme červeným želé. Želé připravíme podle návodu na obalu – postačí jeden sáček, který se rozpouští v 250 ml vody.

Jahodový cheesecake už jen necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Pokud byste ho chtěli povýšit ještě o úroveň výš, můžete k němu přidat kopeček šlehačky. A v případě, že se vám nechce koláč péct, vyzkoušejte tento recept na nepečený cheesecake s jahodami.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář