Nejlepší způsob jak zpracovat jablíčka. Křehký jablečný závin z listového těsta.

Jablka už pomalu dozrávají a mně napadlo plno inspiraci, co bych mohla upéct. Jablečný závin, jablečné slavnostní řezy, pudinkové řezy, jablečné šatičky s rozinkami a dokonce i hlavní jídlo, jako například kuře pečené na jablkách nebo palačinky s horkým jablkem, nebo i jablka v županu. Autor. Mineralka

Přidal:, 18.9.2019
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Jablka, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Nejlepší způsob jak zpracovat jablíčka. Křehký jablečný závin z listového těsta.

Suroviny

2 bal.listové těsto
podle chutijablka
dle chutikr. cukr
2 bal.skořicový cukr
dle potřebyrozinky nebo brusinky
žloutek na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, na který navrstvíme na hrubém struhadle nastrouhaná jablka. Jablka promícháme se skořicí a cukrem. Já do nastrouhaných jablek přidávám i rozinky. Tentokrát jsem je však neměla, tak jsem přidala sušené brusinky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Listové těsto s jablky srolujeme, kraje ohneme, vrch propícháme párátkem a potřeme rozšlehaným žloutkem.%
  3. Pečeme na 190 stupňů asi 35 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po upečení necháme záviny vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.